Yanmaz strafor testi yangın çıkardı

TIR Yangınına 'yanmaz' olarak sipariş edilen straforun tutuşturularak test edilmesinin neden olduğu ileri sürüldü.

Yanmaz strafor testi yangın çıkardı
27 Nisan 2017 Perşembe 19:03 tarihinde eklendi.
Bağcılar'da, inşaat alanında strafor yüklü TIR yangınına müdahale eden itfaiye Grup Amiri, yakıt deposunun patlaması sonucu ağır ayaralandı. Yangına 'yanmaz' olarak sipariş edilen straforun tutuşturularak test edilmesinin neden olduğu ileri sürüldü.
 
Olay, Bağcılar Ordu Caddesi bulunan inşaat şantiyesinde 15.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre inşşat firması görevlileri, daha önce sipariş ettikleri yanmaz straforları TIR üzerinde test etmek istedi. Bir görevlinin ateşlemesiyle straforlar tutuştu. Yangın ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sırasında TIR'ın yakıt deposu patladı. Patlamada Başakşehir İtfaiye Grup Amiri Ersin Gezer ağır yaralandı. Ersin Gezer, ambulansla Bağcılar'da bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Gezer'in hastanenin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. TIR tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
 
Hastane önüne gelen Gezer'in çalışma arkadaşları gözyaşı döktü.
 
adını açıklamak istemeyen görgü tanığı şantiye bekçisi, "Kamyon köpük getirdi, üzerindeki çadır açıldı. Bir arkadaş yanmayan garantili olarak gelmiş olan köpüğü denemek istemiş, test yapmış. yangın çıkmış. Deposu da plastik, patlamasıyla yanındaki çemberi itfaiyeye çarpıyor." dedi. 
 
 
 
Yangın anı çevredeki kişiler tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Görüntülerde, TIR'dan alevlerin ve yoğun dumanın yükseldiği görülüyor. Görevliler, yangın sırasındaki diyalogları da cep telefonu kamerasına yansıdı. Şantiye bekçisi, "Kim yaktı yav?" derken başka birisi, "Ha bu yaktı" diyor.