"Yargının uygulamalarını parlamento düzeltir"

AK Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Yargının uygulamalarını parlamento düzeltir
17 Ocak 2014 Cuma 18:17 tarihinde eklendi.

Bu kapsamda Mordoğan ve Karaburun’u ziyaret eden Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu: “Yargı kendi sınırları içerisinde yapması gerekenleri yapmadığı zaman o sistem içerisinde yetkilerini yerinde kullanamayan, aşan, şartları zorlayan birtakım uygulamaları demokrasilerde düzeltmek, daima millet adına hareket eden parlamentonun işidir.” dedi.

AK Parti Karaburun İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, toplanan partililere hitap eden Yıldırım, şunları söyledi: “Geçen yıl bir telefon, Sayın Başbakanım diyor ki burada Sakız Adası'na bakan köyler varmış, yıkım kararı gelmiş, valiye ‘Neden yıkmıyorsun?’ denilmiş. 'Adamların evi barkı var. Babasından dedesinden kalan evler yıkılıyor.' diye cevap vermiş.

Bir tane hoca, 'Burası iyi sit alanı olur.' demiş. Oldu, sit şimdi, çivi çakamazsın. İngilizce 'otur'. Bizimkiler sit'i öyle anlıyor. Sit demek, koruyarak geliştirmek demek. Hem tarihi hem hayatı yaşatacaksınız. Hayatın canlılığını sağlayacaksınız. Sonra biz konuyu Çevre Bakanlığı’na götürdük, rapor hazırlattık. Bir görüş ortaya çıktı. Bakanlık, yönetmelikle köylerdeki evleri kurtardı, başka bir sorun çıktı. 17 Aralık'ta bir operasyon yaptı ya, hesapta yolsuzluk.

Burada yaptığımız işi örgüt kurarak, mahkeme kararını sunarak suçlama yapıyor. Böyle yanlı olunur mu? Vatandaşın evini başına yıkacak iradeyi ortaya koyuyorsun. Siz bunu örgüt kurmak olarak nitelendirip Başbakan'ı suçlu ilan ediyorsunuz. Bu hukuk değil, buna isim bulmak zor. İşte nelerle uğraştığımızı anlayın ama her şey yoluna girecek. Hukuk herkese gerek. Hukukçulara bir üstünlük yok. Hepimiz millet adına iş yapıyoruz. Hangi kurumu temsil edersek edelim, patronu unutmayalım. Milleti unutursak öyle bir sille yersiniz ki. Onun için keyfiyet, kayıtdışı faaliyet yok. Bir kurum, başkasının işine burnunu sokmayacak.”


CİHAN