"Yelkenleri suya indirdik zannedilmesin"

Çözüm sürecinin birinci aşamasının bitmek üzere olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, çözümün sağlanması için ikinci aşamada demokratik adımların atılması gerektiğini söyledi.

Yelkenleri suya indirdik zannedilmesin
31 Mayıs 2013 Cuma 22:37 tarihinde eklendi.

Barıştan yana olmalarının 'PKK yelkenleri suya indirdi' gibi bir algıya sebep olmaması gerektiğinin altını çizen Karayılan, güçleri olduğu halde savaşmadıklarını, barıştan yana tavır koyduklarını, silahlı çatışmaların hem Türklere hem de Kürtlere zarar verdiğini ifade etti.

Terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesine açıklamalarda bulunan Karayılan, Kürt sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Kürt sorunuyla başkanlık sisteminin aynı kefeye konulmaması gerektiğini dile getiren Karayılan, başkanlık sistemine karşı olmadıklarını, bu sistemin tartışılabileceğini kaydetti.

Karayılan, çözüm sürecinde en önemli aşama olan geri çekilmenin gerçekleştiğini, bundan sonra demokratik adımların atılması gerektiğini vurguladı, ikinci aşamanın daha çok Kürt sorunu çözecek yasal ve anayasal konularla ilgili olduğunu söyledi. Karayılan, artık bu konuda atılması gereken adımların atılmasını beklediklerinin altını çizdi.

Kürt sorununda silahların tamamen devre dışı kalacağı bir sürecin başladığını dile getiren Karayılan, Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılmasını istedi. Türkiye’nin barışa susadığını belirten Karayılan, bir daha kan akmaması için PKK olarak kararlı olduklarını vurguladı.


CİHAN