"Yeni anayasa hain planları bozacak"

12 sivil toplum kuruluşu Gaziantep’te bir araya gelerek teröre karşı ortak mesaj verdi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, " Saldırı sonrası halkımız birbirine her zamankinden daha fazla kenetlendi. Demokrasimizi sağlamlaştıracak yeni bir anayasa bu hain planları bozacaktır'' dedi.

Yeni anayasa hain planları bozacak
25 Ağustos 2012 Cumartesi 16:37 tarihinde eklendi.

 

Gaziantep'te 9 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınamak için aralarında TOBB,TUSİAD, MÜSİAD, TESK ve Türk-İş'nde bulunduğu 12 sivil toplum kuruluşu Gaziantep’te biraraya geldi.
 
Sivil toplum kuruluşlarının başkanları, saldırının gerçekleştiği bölgeyi ziyaret ettikten sonra ortak bir basın açıklaması düzenledi.
 
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, hiç bir planın halkın birlik ve beraberliğini bozamacağını belirterek, ''Gaziantep birliğin ve beraberliğin simgesidir. Bu hesapları yapanlar bilsin ki milletimiz bir bütündür. Hiçbir hesap bu bütünlüğü bozamayacaktır. Halkımız birbirine her zamankinden daha çok sarıldı. Bu olanlar birlik ve beraberliğimizı çok daha güçlendirecek. Terör ülkenin ortak sorunudur. Siyaset kurumları hassasiyetle hareket etmek zorundadır. Bizim en büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir'' dedi.
 
'BU MİLLET HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR'
Yeni anayasa ile hainlerin planlarının bozulacağını belirten Hisarcıklıoğlu, ''Bu milletin her şeyin üstesinden gelecek gücü var. Tüm siyasilerden talebimiz bu birlik ve beraberlik ruhunu yaşamalarıdır. Demokrasimizi sağlamlaştıracak yeni bir anayasa bu hain planları bozacak en önemli unsur olacak. Gün bir olma, birlik olma günüdür'' diye konuştu.