Yeni yıla eylem yaparak girdiler

Kapatılacağı açıklanan Topkapı'daki bir fabrikanın işçileri yılbaşı gecesini eylem yaparak geçirdi. Eyleme, işçilerin aileleri ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Milletvekili Süleyman Çelebi de destek verdi.

31 Aralık 2012 Pazartesi 22:48 tarihinde eklendi.

Daha önce Eskişehir’e taşınacağı ancak sonrasında kapatılacağı açıklanan Topkapı’daki cam fabrikasının işçileri eylem yılbaşı gecesine eylemle girdi. Yaklaşık bir aydır aralıksız eylemler yaparak işvereni protesto eden çalışanlara, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ile Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi.

 
İşçiler yılbaşı gecesinde kendilerini yalnız bırakmayan milletvekillerini alkış ve sloganlarla karşıladı. Fabrika işçileri, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek’ şeklinde slogan attı. İşçilerin çocukları da ‘‘Babama iş, kendime gelecek istiyorum’’ 'Hani en değerli varlıklarınız çalışanlarınızdı’ yazılı pankart açtı.
 
Sezgin Tanrıkulu, ‘‘AKP Türkiye’de sanayi ve imalat sektörünü tavsiye ediyor. Bugün burada tasfiye dilen cam fabrikasıdır. Bunun yerine plaza dikecekler. Burayı bir rant alanına dönüştürecekler." dedi.
 
"Fabrikada yılbaşını kutlamak yerine, çocuklarımızla evde olmak isterdik." diyen Süleyman Celebi de ‘’Bazıları başka şekilde yılbaşını sıcak evlerinde kutlarken, Şişecam çalışanlarının çocukları ve eşleriyle bu soğukta burada mücadelede olmaları apayrı bir anlam taşıyor. O nedenle biz bugün yılbaşını kutlamıyoruz. Şişecam'ın yöneticileri üst kulelerden buraya inse, buradaki işçi ve ailelerin taleplerine kulak verse bu eylemlere hiç ihtiyaç duyulmadan sorun çözülür." şeklinde konuştu. 

CİHAN