Yenimahalle’de pide denetimi

Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı kapsamında fırınları yakın markaja aldı

Yenimahallede pide denetimi
14 Temmuz 2013 Pazar 11:34 tarihinde eklendi.

Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı kapsamında fırınları yakın markaja aldı. Pide ve ekmek fırınlarını denetleyen ekipler, sağlıksız koşullarda üretim yapan fırınlara cezai işlem uyguladı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırın denetimlerinde Ramazan pidesi ve ekmeklerin gramajı, üretim koşulları ve öncelikle hijyen şartlarını kontrol ettiler. Demetevler’deki fırınları tek tek denetleyen ekipler, açıkta bırakılan un, maya ve hamurların üzerini kapatmayan, merdiven altı üretim yapan ve sağlık koşullarını hiçe sayan fırınlara işlem yaptı. Denetimlere bizzat katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Başar Bal, denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirttiler. Ekipler, işletme sahiplerine gerekli uyarıları yaparken, kurallara uygun hareket etmedikleri belirlenen işletmelere de cezai işlem uyguladı.

"SAĞLIKLA OYNATMAYIZ"

Vatandaşların sağlığıyla oynatmayacaklarının altını çizen Yaşar, "Esnafımıza cezai işlem uygulayarak zor duruma düşmelerini istemeyiz, fakat kimsenin halkın sağlığıyla da oynamaya hakkı yok. Bizim görevimiz işini layığıyla yerine getirmeyenlere gereken uyarıları yapmak ve uymaları gereken kurallar hakkında bilgi vermek." dedi.


CİHAN