Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye cevap

Güneydoğu Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan sanatçı Yılmaz Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Diyarbakır'dan cevap verdi.

Yılmaz Erdoğandan Bahçeliye cevap
12 Nisan 2013 Cuma 14:58 tarihinde eklendi.

 

Erdoğan, gazetecilerin Bahçeli sorusu üzerine 'nefse ağır gelen şeyde' hayır olduğunu söyledi. Erdoğan, bir ziyarette ise yine Bahçeli'ye göndermede bulunarak kendisini Mükremin Çıtır olarak tanıttı. 
 
Güneydoğu Akil İnsanlar Heyeti'nin Diyarbakır'daki çalışmalarına ikinci gün dahil olan Yılmaz Erdoğan, heyetle birlikte CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın ziyaretinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kişisel polemiklerin bu sürecin önüne geçmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, " İnsanın nefsine ağır gelen 'hakkında hayırlıdır' derler. Kişisel polemikler bu sürecin önüne geçmemeli çünkü hiçbir şekilde anlam taşımaz. Çok önemli görüşmeler yapılıyor burada. Sakin bir dengeyi  kovalıyoruz." diye konuştu. Erdoğan bir soru üzerine ise kendisini Mükremin olarak tanıttığını bunun bir kinaye olarak değerlendirilebileceğini kaydetti. 
 
Akil insanlar heyetine karşı çıkan MHP Lideri Bahçeli, heyetlerde yer alanların isimleri açıklandıktan sonra sert eleştirilerde bulunmuştu. Bahçeli, " Mükremin Çıtır, herkesi Feriştah, Mücver abla, zavallı Numan ve Tirbüşon mu görmektedir? ‘Kaderin böylesine yazıklar olsun’ diyen ve sadece şarkılarıyla bilinen Sayın Gencebay neden bahsedecek, sadece dil yarasıyla mı durumu kurtaracaktır?..." demişti.  

CİHAN