Yok böyle bir sözleşme

Abdullah Oğuz, 5 yıl önce boşandığı Selay Tozkoparan’la, yaptıkları protokolde yer alan 12 bin liralık tatil parasını ödemediği için icralık oldu. Tozkoparan’ın anlaşmasındaki diğer maddeler de ilgi çekici

Yok böyle bir sözleşme
30 Ağustos 2011 Salı 10:35 tarihinde eklendi, 2.473 kez okundu.

 

Yönetmen ve yapımcı Abdullah Oğuz, 5 yıl önce boşandığı yapımcı Selay Tozkoparan ve 8 yaşındaki kızı Maya’nın tatil parasını ödemediği için icralık oldu. Selay Tozkoparan, 2006 yılında boşandığı Oğuz’la yaptıkları boşanma protokolünde kızı ve kendisinin her yıl Antalya Kemer’deki tatil köyü Club Med Palmiye’de 2 hafta 2 kişilik tatil bedeli kadar bir tatil ücretini karşılama konusunda anlaştıklarını belirtti.
 
Ancak Abdullah Oğuz bu yıl tatil ücretini ödemediği için Tozkoparan’ın avukatı Ersan Taştekin İstanbul 23. İcra Müdürlüğü’nden icra takibi kararı çıkarttı. Avukat Taştekin, Club Med Palmiye’nin 2 haftalık tatil bedelinin 12 bin 300 lira olduğunu İcra Müdürlüğü’ne bildirdi. Ancak Oğuz’un avukatı icra takibi kararına itiraz etti ve tatil ücretinin bu kadar yüksek olamayacağını savundu. Avukat Taştekin ise tatil merkeziyle yazışmalarını sundu ve ücretin doğru olduğunu bildirdi.
 
İlerisi için önlem aldı
Tozkoparan’ın pek çok kadına örnek olabilecek nitelikteki boşanma protokolünde yer alan ve ileride uğrayabileceği hak kayıplarını önlemeye yönelik eklettiği net maddeler de dikkat çekiyor.
 
Tozkoparan, kızının tatil ücretinin yanı sıra okul masraflarının da ünlü bir okulun ücretinin baz alınarak ödenmesini şart koşmuş. Ayrıca Tozkoparan, nafaka ücretinin de euro olarak ödenmesine ve her yıl yüzde 5 oranında artırılmasını istemiş.

Milliyet