Yola çıkacaklara 9 önemli uyarı

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu'dan çok önemli açıklama

Yola çıkacaklara 9 önemli uyarı
27 Ağustos 2011 Cumartesi 11:28 tarihinde eklendi.

 

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, özel araçlarıyla seyahat edecek sürücülerin güvenli bir yolculuk için trafiğe çıkmadan önce araçlarının teknik bakımını yaptırmaları ve teknik bakımı yapılmayan araçlarla kesinlikle yola çıkmamaları tavsiyelerinde bulundu. Yüceulu, özellikle dönüş seyahatlerinin tatilin son gün ve saatlerine bırakılmamasını da önerdi.
 
Yüceulu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde sürücülere yönelik öneri ve uyarılarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
 
Tatil nedeniyle şehirler arası yollarda trafik yoğunluğunun önemli oranda artış göstereceğini anımsatan Yüceulu, uzun süreli tatili akraba ziyareti veya dinlenme süresi olarak değerlendirmek isteyen ve özel aracıyla yola çıkmayı planlayan vatandaşların trafik kazalarının yol açtığı acı olayları yaşamamaları için diğer sürücüler için de hayati önem taşıyan kurallara uymalarını tavsiye etti.
 
Karayollarında seyreden tüm vatandaşların sorumlu ve dikkatli olması, hoşgörünün daha çok öne çıktığı bayramda sürücülerin birbirlerine karşı sabırlı ve saygılı davranmaları gerektiğini vurgulayan Yüceulu, bu süreçte Ulaştırma Bakanlığı'nın belgesiz korsan yolcu taşımacılığını önlemek için denetimlerini artıracağını, bu denetimlerin yol kenarı denetim istasyonlarında 24 saat esasına göre yapılacağını kaydetti.
 
"İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı etkin denetimlere rağmen asıl önemli olan vatandaşların alacağı tedbirlerdir" diyen Yüceulu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"-Güvenli bir yolculuk için trafiğe çıkmadan önce aracınızın teknik bakımını yaptırın ve teknik bakımı yapılmayan araçlar ile kesinlikle yola çıkmayın. 
 
-Aracın belirlenmiş sınırlarının üzerinde yolcu ve yük kabul etmeyin. 
 
-Trafikte seyrederken hem önde hem arkada otururken emniyet kemerinizi mutlaka takın. 
 
-Hız limitlerine uyun. 
 
-Seyir sırasında cep telefonu kullanmayın. 
 
-Mevsimin özelliği itibariyle inşaat ve asfalt işlerinin yoğunluğu nedeniyle yoldaki işaretlere ve işaretçilere kesinlikle uyun, bu tip yollarda sollama yapmayın. 
 
-Sürüş sırasında sık sık mola verin, yorgun ve uykuluyken asla araç kullanmayın. 
 
-Özellikle dönüş yolculuğunda seyahatinizi bayram tatilinin son gün ve saatlerine bırakmamaya özen gösterin. 
 
-Trafik güvenliği ile ilgili diğer trafik kurallarına uyun."
 
Kara Ulaştırması Genel Müdürü Yüceulu, tüm vatandaşlara güvenli, mutlu ve huzurlu yolculuk, kazasız tatil dileklerini de iletti.