Yolunu şaşırdı

Adana'da 40 kilogram ağırlığındaki bir su kaplumbağası yolunu şaşırıp mahalleye girince çocuklara neşeli dakikalar yaşattı.

Yolunu şaşırdı
26 Haziran 2013 Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi.

Çocukların yaklaşık bir saat oynayıp 'Alex' adını taktıkları Nil kaplumbağasına gazeteciler de koruma altına alınan 'caretta caretta' olabilir diye büyük ilgi gösterdi. Çocukların ölmemesi için başından aşağı su döktüğü kaplumbağa, Milli Park yetkililerince alınıp doğaya bırakıldı.

Seyhan nehrinde yaşam hayatını sürdüren Nil kaplumbağalarından biri, merkez Seyhan ilçesi Uçak Mahallesi civarında sulama kanalından çıkıp 43152 sokağa ulaştı. Sokak boyunca büyük bir kaplumbağanın gezdiğini gören çocuklar, yanına yanaşıp bugüne kadar görmedikleri büyüklükteki hayvanı sevmeye başladı. Kabuğuna çekilen diğer türlerine benzemeyen kaplumbağa mahalleli ve çocukların bir anda maskotu haline geldi. Çocuklar 'Alex' adını verdikleri kaplumbağayı okşadı, sıcaktan etkilenmesini önlemek için ise üzerine bidonlarla su döktü. Mahalle sakini Muzaffer Dağ, kaplumbağanın sokağın ilerisindeki sulama kanalından geldiğini belirterek, yetkilileri doğal hayata salıverilmesini için haber verdiklerini söyledi.

Çocukların bir saat yakın ilgi gösterdikleri kaplumbağaya gazeteciler de koruma altına alınmış "Caretta caretta" olabilir endişesiyle yaklaştı. Olay yerine gelen Milli Park yetkilileri, yaklaşık 40 kilogram olduğu tahmin edilen kaplumbağayı taşımakta zorlandı. Kaplumbağa polis aracıyla Milli Parklar Şubesi'ne götürüldü.

Milli Parklar Doğa Koruma Şube Müdürü Bünyamin Nur, kaplumbağanın Seyhan nehrinde yaşayabilen bir cins olan Nil kaplumbağası olduğunu söyledi. Kaplumbağanın sulama kanalında yolunu şaşırıp mahalleye gidebileceğini anlatan Nur, "Yapılan incelemede kaplumbağada herhangibir yaralanma izine rastlanmadı. Bundan dolayı hayvan Tuzla lagünü yakınlarındaki ana drenaj kanalına yani doğal yaşam alanına salıverildi." dedi.


CİHAN