Yumurtalık sahilleri eylülde başka güzel

Adana’nın kumu ile ünlü tatil ilçesi Yumurtalık, eylül ayında da cazibesini koruyor

Yumurtalık sahilleri eylülde başka güzel
10 Eylül 2013 Salı 13:51 tarihinde eklendi, 1.353 kez okundu.

Bu yıl Ramazan’ın temmuz ayına denk gelmesiyle birlikte tatillerini erteleyen vatandaşlar, ağustos ve eylülde sahillere akın etti.

Adana’nın şirin ilçesi Yumurtalık ilçesine gelenler sonbaharda kendini yenileyen denizin tadını çıkarıyor. Okulların açılmasına bir hafta kala, Ceyhan’a bağlı Küçük Yumurtalık köyündeki çadırlar, Kozan başta olmak üzere İmamoğlu, Andırın, Aladağ, Kadirli, Osmaniye ve Adana il merkezinden gelenlerin değişmeyen adresi oldu. Sonbaharda deniz, güneş ve kumsalın keyfini çıkartmak isteyen tatilciler, söğüt ağaçları altına kurulan çadır kamplarda günü birlik ve yatılı olarak tatil yapma fırsatı buluyor.

Söğüt ağaçlarının yükseldiği evinin bahçesini kamp alanına çeviren işletmeci Ali Öztoprak, 20 civarındaki çadır ile müşterilerine 10 yıldır hizmet verdiğini ifade etti. Eylül ayında denizin yenilendiğini belirten Öztoprak; “Bu mevsimde deniz kendisini adeta yeniler. Yaz kalabalığı ve sıcağı dağıldıktan sonra denizin suyu berraklaşır, dalga azalır. Aslında tamda bu mevsimde denize girmek ve tadını çıkarmak gerek. Ben herkesi bu mevsimde köyümüzü görmeye davet ediyorum.” dedi.


CİHAN