Zafer Bayramı Manisa'da da coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Manisa'da da coşkuyla kutlandı.

Zafer Bayramı Manisada da coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:19 tarihinde eklendi.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Millî Egemenlik Anıtı'na çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Erdoğan Bektaş, makamında tebrikleri kabul etti.

Vilayet önünde devam eden törende Vali Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan askerî birliklerin, öğrencilerin, halkın ve törene bütün katılanların bayramını kutladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler şiir okudu.

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Piyade Binbaşı Türel Türkkan, Türk milleti olarak destansı bir zaferin 92. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu zaferin Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydetti. Törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tekvando ve Güreş takımlarıyla Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Jimnastik Ekibi gösteri yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Güreşte dünya ikincisi ve Avrupa birincisi olan Özel Şehzade Mehmet Koleji öğrencisi Kerem Kamal’a ödülünü, Vali Bektaş takdim etti. Program, tören geçişiyle sona erdi. Daha sonra şehitlikler ziyaret edildi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu gezildi.

Törenlere CHP Milletvekili Özgür Özel, Vali Bektaş, Başkan Ergün, Tuğgeneral Asrlan, Baro Başkanı Zeynel Balkız, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. 


CİHAN