Zamlara karşı abaküsle tepki

Türkiye Kamu-Sen Bursa Temsilcileri, memurlara verilen zammı AK Parti İl Başkanlığı'na abaküs bırakarak protesto etti. Türkiye Kamu- Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i toplumu kandırdığını öne sürdü.

Zamlara karşı abaküsle tepki
14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:50 tarihinde eklendi.
Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i toplu sözleşmeyi bayramdan öncesinde kendilerine haber vermeden yapmakla suçladı. Türkoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı önünde bugün saat 12.30'da basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 50 memurun katıldığı eylemde konuşan Türkoğlu, Bakan Çelik'in toplu sözleşmeyi Memur-Sen ile yaptığını söyledi. Bakan Çelik tarafından belirtilen yüzde 15'lik zammın gerçeği yansıtmadığını belirten Türkoğlu, şöyle dedi:
 
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, aslında yüzde 6'lık zam vererek memuru hüsrana uğrattı. Memurlara 'müjde' olarak sunulan maaş artışı da 123 TL'ye denk gelmektedir. Vatandaşa 'Tarihi başarı' denilerek yutturulmaya çalışılan toplu sözleşmede memurları unutanlar ne kadar reklam yaparlarsa yapsınlar toplu sözleşmeleri özürlüdür."
 
"ÇELİK, HESAP YAPMAYI YENİDEN ÖĞRENMELİ"
 
Toplu sözleşmenin hezimet olduğunu dile getiren Türkoğlu, "Her şeye 'Evet' demeyi alışkanlık haline getirip pazarlık etmeden toplu sözleşmeyi bitiren sendikaları kınıyoruz. Faruk Çelik'i ayrımcı davranışlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Toplumu kandırmak ahlaki zafiyettir.

Hesap yapmayı yeniden öğrenmesi için bu abaküsü Faruk Çelik'e iletilmek üzere AK Parti İl Başkanlığı'nın önüne bırakıyoruz. Sendikacılık sadece masa başında yapılan bir iş değildir" diye konuştu.

DHA