Zonguldak'ta hedefe Erdoğan'ı koydu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zonguldak mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maden kazalarına ilişkin sözlerini eleştiren Bahçeli, "Fıtrattan bahsediyorlar. Kader diyorlar.

Zonguldakta hedefe Erdoğanı koydu
14 Mayıs 2015 Perşembe 13:41 tarihinde eklendi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zonguldak mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maden kazalarına ilişkin sözlerini eleştiren Bahçeli, "Fıtrattan bahsediyorlar. Kader diyorlar. Fakat çalarken fıtratı hatırlamadılar. Haram yerken fıtratı, fıtrat demediler. Rüşvet alıp verirken Zonguldak'ın hakkını ayakkabı kutularına yığarken kimsenin aklına da fıtrat gelmedi. Sizler çalıştınız Erdoğan kaçak ve karanlık saray yaptırdı. Sizler çalıştınız havuzcular yağmaladı. Sizler helal ile sözleştiniz. Onlar haram ile nikâh kıydılar" dedi.
 
Madencilerin yaşadığı sorunlar üzerinden hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Madenciliğin zor olduğunu biliyorum hangi tehdit ve risklerle karşı karşıya olduğunuzu da görüyor yakından takip ediyorum. Zonguldak yer altında yaşanan felaketlerden en çok çekmiş illerimizin başında gelmektedir. Tam bir yıl önce Soma'da 301 madencimizi kara toprağa verdik. Bunlara ciğerlerimiz yanarak şahit olduk. Hükümet hep bahaneler aradı. Özel sektör firmaları sorumluluktan kaçtı. Erdoğan 2010 yılının Mayıs ayında Zonguldak'a gelip kazalara kader dedi. Yüzü kızarmadan abartıldığını söyledi. Hükümetin yıpratılmak istendiğine vurgu yaptı" diye konuştu. 
 
"FITRAT DEDİ MARKETE GİRDİ CİĞERİ YANAN VATANDAŞLARIMIZA KÜFÜRLER SAVURDU"
 
Bahçeli, "Soma'ya gitti fıtrat dedi. Ölümlü kazaların her yerde olduğunu söyledi. Markete girdi ciğeri yanan vatandaşlarımıza küfürler savurdu. Müşaviri sağa sola çılgınlar gibi tekme salladı. Elbette her şey Allah'tandır. Buna itirazımız yok. Fakat tedbir, tevekküle mani değildir. Umutlar yine toprak altında kaldı. Zonguldak acıya havale edildi. Soma hüzne teslim edildi. Ermenek karanlığa ve feryada itildi" dedi.
 
"ZONGULDAK'IN HAKKINI AYAKKABI KUTULARINA YIĞARKEN KİMSENİN AKLINA DA FITRAT GELMEDİ"
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maden kazalarına ilişkin sözlerini eleştiren Bahçeli, "Fıtrattan bahsediyorlar. Kader diyorlar. Fakat çalarken fıtratı hatırlamadılar. Haram yerken fıtratı, fıtrat demediler. Rüşvet alıp verirken Zonguldak'ın hakkını ayakkabı kutularına yığarken kimsenin aklına da fıtrat gelmedi. Sizler çalıştınız Erdoğan kaçak ve karanlık saray yaptırdı. Sizler çalıştınız havuzcular yağmaladı. Sizler madenlerde, kömürün karasından ekmeğinizi çıkardınız. Onlar zift gibi vicdanları ile milli kaynakları zimmetlerine geçirdiler. Sizler helal ile sözleştiniz. Onlar haram ile nikâh kıydılar" ifadelerini kullandı.

DHA