2015 Sömestre Yurt Dışı Turları

Bu sömestre tatilini çocuklarınız ile birlikte yurt dışında geçirmek istiyorsanız, sizin için seçtiğimiz birkaç alternatifi aklınızın bir köşesine yazabilirsiniz.

2015 Sömestre Yurt Dışı Turları
20 Kasım 2014 Perşembe 09:01 tarihinde eklendi.
Bu sömestre tatilini çocuklarınız ile birlikte yurt dışında geçirmek istiyorsanız, sizin için seçtiğimiz birkaç alternatifi aklınızın bir köşesine yazabilirsiniz. Dünyanın güney ucuna doğru yol alıp Uruguay veya Buenos Aires’i keşfedebilir, Batı ve doğu Amerika turları ile ülkenin gözde bölgeleri Las Vegas veya Miami’de keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Sizlere rehberlik etmesi açısından bu güzel şehirler hakkında küçük notları bir araya getirdik. 
 
Uruguay
 
Yerlilerin dili olan Guarani'de "Boyalı Kuşlar Irmağı" anlamına gelen Uruguay, Güney Amerika anakarasının en küçük ikinci ülkesidir. Arjantin’in komşusu olan Uruguay, doğal güzellikleri ve kültürü ile etkileyici bir ülkedir. Sömürge döneminden kalma olan Colonia kenti Uruguay’ın en güzel bölgelerinden biridir. Mimarisiyle UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Colonia, eski Arnavut kaldırım taşlı yolları, alçak binaları, yemyeşil ağaçlarla çevrili sokakları ile gezginleri kendine çeker. Burada Uruguay’ın koloniyel mazisi, kültürü ve yaşam tarzı hakkında aydınlatıcı bir keşif yapabilirsiniz. 
 
Merkezi oldukça küçük olan şehir, ufak bir müzeye ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca merkezde bulunan fenere tırmanarak şehri tepeden seyredebilirsiniz. Hediyelik eşya dükkanları ve kafe,restoranlarla dolu sokaklarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Hediyelik eşya dükkanlarında özel parçalara rastlamanız mümkün
Buenos Aires
 
Arjantin’in en büyük kenti olan ve güzel hava anlamına gelen Buenos Aires farklı bir atmosfere sahiptir. Leziz et yemekleri ve kaliteli üzümleriyle ünlü şehirde damaklarınız bayram eder. Şehirde gezilecek pek çok önemli nokta vardır. Eva Peron’un Mezarı, Recoletto, Gemiciler Semti La Boca, Palermo Parkı ve Katedral bunlardan birkaçıdır. Arjantin ile özdeşleşen, aşk ve tutkunun dansı Tango’yu anavatanında izleme keyfini yaşayın.
 
Las Vegas
 
ABD’nin ve tüm dünyanın kumar merkezi olarak bilinen Las Vegas, Nevada Eyaleti’nin en kalabalık kentidir. Çok sayıda filme ve programa ev sahipliği yapan şehir, dünyanın en iyi eğlence merkezlerindendir.
Las Vegas, kumarhaneleriyle öne çıkan bir şehir olsa da büyüleyici parkları, gökdelenleri, müzeleri ve diğer güzellikleri ile ziyaretçilerini etkiler. Bellagio su gösterisi, Grand Canyon Park,  Hoover Baraj Gölü, The Strip (ana cadde), Madame Tussaud’s Müzesi şehirde görülmesi gereken yerler arasındadır.
 
Kumarhaneler ve sanatsal gösteriler eğlence hayatının kalbinin attığı yerlerdir. Şovların ve etkinliklerin buluşma noktası Las Vegas, çok sayıda  müzikal, oyun, komedi ve çeşitli dans şovlarıyla sizlere doyumsuz bir eğlence yaşatır. Özellikle Las Vegas’ın muhteşem otellerinde yer alan, dünyanın en ihtişamlı şovlarından biri olan Jubilee’yi kaçırmamalısınız. Harikulade kareografisi ve müzik ziyafeti ile hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşacaksınız.

Miami
 
Yurt dışı turları arasında öne çıkan Miami, nefis plajları, renkli gece hayatı ve doğal güzellikleriyle Florida Eyaleti’nin en güzel şehirlerinden biridir.Şehirde parklar, plajlar, meydanlar ve müzeler gibi pek çok gezilecek yer bulunur. Şehrin önemli gezi duraklarından olan Miami Metrozoo (hayvanat bahçesi), Little Havana (Küba mahallesi), South Beach,  Domino Park ve Plaza de la Cubanidad (şehir meydanı)’ı keşfe çıkabilirsiniz.
 
Ülkenin iki tane ulusal parka sahip tek şehri olan Miami’de 1.5 milyon akrelik nadir bir eko sistem üzerine kurulan Everglades Ulusal Parkı öne çıkmaktadır. Nesli tükenmiş pek çok hayvan türünün yer aldığı parkta Amerika timsahı, Florida panteri gibi türler yer alır. Büyük çoğunluğu suyla kaplı olan Biscayne Ulusal Parkı ise adeta bir tabiat harikasıdır. Burada zümrüt gibi adalar, mercan kayalıkları ve akvaryumlar bulunur. Asya, Afrika, Avusturalya, Güney ve Kuzey Amerika gibi yerlere özgü 1.300 hayvanın bulunduğu,  Florida’nın en önemli hayvanat bahçelerinden biri olan Miami Metrozoo’da farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Şehirde yer alan birçok alışveriş merkezleri, butikler, özel mağazalar, pazarlar ve diğer pek çok nokta alışveriş severleri cezbeder. Havaalanına yakın mesafede yer alan ve şehrin en ünlü alışveriş noktalarından biri olan Dolphin Alışveriş Merkezi keyifli vakit geçirmek için idealdir.
 
Bu kış güzel bir tatil arzu ediyorsanız, Setur’un sömestre yurt dışı turlarıhakkında detaylı bilgiye www.setur.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.