40 gün 40 gece indirim

İstanbul, bugün itibariyle 40 gün 40 gece sürecek bir alışveriş festivalinin startını veriyor.

40 gün 40 gece indirim
18 Mart 2011 Cuma 09:08 tarihinde eklendi, 1.923 kez okundu.

 

300 işletmenin, 94 AVM, İstanbul’un en büyük 42 alışveriş mağazası, Abdi İpekçi, İstiklal, Bağdat Caddesi, Bahariye, İstasyon Caddesi, Sultanahmet gibi alışveriş caddelerinin katıldığı İstanbul Shopping Fest’te yeni sezon ürünlerinde yüzde 40’a varan indirim yapılacak. Festival boyunca AVM’ler gece saat 23.00’e kadar açık kalacak. Cumartesi günleri ise şehrin her iki yakasında birer AVM nöbetçi seçilecek ve gece saat 02.00’ye kadar açık kalacak.
 
FESTİVAL nedeniyle perakendeciler ürün stoklarını yüzde 30 ile 70 oranında artırırken 28 banka da kredi kartıyla alışverişler için hazırlık yaptı. Tax free mağazalarında KDV iade oranı yüzde 75’e çıkarıldı. 40 milyon TL’lik harcamayla hayata geçirilen alışveriş festivalinin şehre 2015’te 10 milyar dolarlık perakende ticaret hacmi yaratması bekleniyor. Bu yıl beklenen turist sayısı ise 1.5 milyon düzeyinde. Festivalin Nevruz, Paskalya ve Hamursuz Bayram’larına denk geldiğini bu sayede festival süresince otellerde doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını da hatırlatalım... 
 
150 TL’lik alışverişe 50 TL indirim
 
MUDO’NUN bu akşam saat 19:00-23:00 arası İstinye Park’taki mağazasına gelenlere 2011 ilkbahar yaz koleksiyonunu canlı mankenler üzerinde görme fırsatı veriyor. Vitrinde ve mağaza içinde müşterilerin arasına karışan mankenler sürekli kombin değiştirerek alışverişe gelenlere farklı örnekler sunarak onları şaşırtacak. Bağdat Caddesi Mudo mağazasında ise müşteriler açılış günü mağaza önünde müzik dinletisi ile karşılanacak, şık oturma alanlarında alışveriş yorgunluğunu atacak, mağaza içinde çekilişlerle hediyeler dağıtılacak. Ayrıca tüm hazır giyim ürünlerinde geçerli olan 150 TL’lik alışverişlerde 50 TL indirim kampanyası ile yeni sezon ürünlerine İstanbul Shopping Fest boyunca cazip indirim avantajıyla sahip olma fırsatı verecek.
 
Günün ürününü yakalayan indirimi alacak
 
KİĞILI, 40 gün boyunca belirlenen günlerde ‘günün ürünü’nü seçerek o üründe ekstra indirim uygulaması gerçekleştirecek. Kampanya Shopping Fest’e özel olarak sadece Beyoğlu-İstiklal Caddesi, İstanbul Forum, Avcılar Torium, Fatih Historia, Levent Metrocity, Şişli Blackout, Zeytinburnu Olivium, Bakırköy Carousel Kiğılı mağazalarında ve İstinye Park da bulunan Abdullah Kiğılı mağazasında geçerli olacak. 40 günlük sürede belirlenecek mağazalarda ‘şok’ indirimler de uygulanacak. Ayrıca her 500 TL’lik alışverişe 100 ve her 250TL’lik alışverişe 50 TL hediye çeki uygulaması da Nisan ayı sonuna kadar geçerli olacak.
 
Saatlere % 15 indirim
 
SAAT&SAAT, her saat ve takı markasına özel yüzde 15 indirim yapacak. 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında 6 hafta boyunca 2 özel marka için de ekstra yüzde 5 indirim sunulacak.
 
Her hafta indirim anonslarını kaçırmayın
 
MUDO CONCEPT mağazalarında alışveriş festivali boyunca, her hafta farklı bir ürün grubu yüzde 40’a varan indirimle satışa sunulacak. Mağazalarda hafta sonları anonslarla anlık indirimler de duyurulacak.
 
2. ürün % 30 ucuz
 
FLO, bir ürün alanlar ikinci ürüne yüzde 30 daha az para ödeyecek. Mağazalar 40 gün boyunca saat 23.00’e kadar açık olacak. Ayrıca Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri Anadolu ile Avrupa Yakası’nda birer tane olmak üzere gece saat 02.00’ye kadar açık olacak AVM’lerdeki FLO mağazaları hizmet verecek.
 
23 ve 26 Nisan’da 02.00’ye kadar alışveriş
 
KANYON, 40 günlük alışveriş festivalinde etkinliklere yoğunlaşacak. ‘Caz Havası’ konserleri, Pazar günleri 13:00-15:00 saatleri arasında düzenlenecek. 20 Mart’ta Kerem Görsev Trio&Friends, 27 Mart’ta Jehan Barbur, 3 Nisan’da Ece Göksu Quartet, 10 Nisan’da Emir Ersoy Projecto Cubano ve 17 Nisan’da ise Elif Çağlar M-U-S-I-C performans sergileyecek. Ayrıca Kanyon’un herhangi bir katında aniden çıkacak bisikletli sokak müzisyenleri ile Kanyon misafirleri neşeli şaşırtmalar yaşayacak. Kanyon’nun her katında bulanacak Ask Me kızları ile ziyaretçiler Kanyon ve markalar ile ilgili aradıkları bilgiye hızlıca ulaşabilecek. 
 
Çarkıfelek hediye için dönecek
 
TORIUM, bu gece ve yarın gece saat 02.00’ye kadar açık kalacak. Saat 19.00’dan itibaren Fransız show grupları özel gösteriler yapacak, gece boyunca çarkıfelekle sürpriz hediyeler dağıtılacak. Dj performsları sergilenecek. Dinozorlara Yolculuk sergisi de bugün ve yarın saat 23.00’e kadar açık olacak.
 
Night Out’ta alışverişe doyuracak
 
PALLADIUM, 40 gün 40 gece boyunca saat 23.00’e kadar açık kalacak. 26 Mart Cumartesi günü Night Out’ta gece 02.00’ye kadar alışveriş yapılabilecek.
 
Müşterilerini baştan yaratacak
 
VIA/PORT’UN internet sitesinde her hafta seçilecek bir kişi AVM’nin mağazalardan styling konusunda uzmanların önerileri doğrultusunda yeni bir imaja kavuşacak. 
 
Hem tatil hem alışveriş
 
THE RITZ CARLTON, Harvey Nichols’la alışveriş festivaline özel konaklamalı bir paket hazırladı. Bu alışveriş paketinde 2 kişilik konaklama, 2 kişilik açık büfe kahvaltı, fitness center-sauna kullanımı, özel styling desteği, Harvey Nichols’ta ücretsiz makyaj, SPA’da masaj, hamam, cilt bakımı ve vücut bakımlarında yüzde 20, logolu tekstil ve hediyelik ürünlerde yüzde 15 indirim dahil. Bu paketi satın alanlara Harvey Nichols Cab ile otelden alınma, kişisel alışveriş bölümlerinde yiyecek-içecek ikramı, paketlerin otele gönderilmesi hizmeti de veriliyor.
 
2’nci ürüne % 30 indirim
 
YKM, İstanbul’daki tüm mağazalarında işaretli ürünlerde 2’inci ürüne yüzde 30 indirim yapacak, yine işaretle elektrikli ev aletleri ve selektif parfümlerde yüzde 20 indirim uygulayacak. Calvin Klein marka 1 parfüm alana CK BE EDT 100 ml parfüme 89 TL’ye sahip olma fırsatı verecek. Selektif parfüm kampanyası 18 Mart-7 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak.
 
Günün her saati sürpriz kampanya
 
KOTON, 26 Nisan’a kadar Shopping Fest’e özel tüm ürünlerde yüzde 30 indirim yapılacak. Günün her saatinde sürpriz kampanyalar da düzenlenecek.
 
40 TL’lik alışveriş otomobil sahibi yapacak
 
40 gün boyunca her 40 TL’lik alışverişle otomobil kazanma fırsatı verilecek. Taksim, Nişantaşı, Bakırköy, Eminönü ve Kadıköy’e yerleştirilecek vitrinler tüketicilerin beğenisine sunulacak. 
 
Beğendiğin vitrin ev kazandıracak
 
Tüketicilerin SMS yoluyla katılacakları bir yarışmayla, birinci olan markaya oy verenler arasından yapılacak çekilişle kazanacak bir kişi Sinpaş’tan daire kazanacak. 
 
40 özel parça sahibini bekliyor
 
MATRAŞ, İlkbahar-Yaz koleksiyonundan 40 özel parça yüzde 40 indirimle satılacak. 
 
Pırlantada % 20, altında % 15 indirim
 
ATASAY, alışveriş festivaline toplam 45 mağazasıyla katılacak. Pırlantalı ürünlerde yüzde 20, altın tasarımlarında ise yüzde 15 indirim sunacak. Ayrıca 40 gün 40 gece süresince alışveriş yapan herkese, öyküsünü üzerinde taşıyan, çoklu kültürün sembolu, “İstanbul Pendant”ı hediye edecek.
 
Nakit ödemeye ekstra % 10 indirim
 
İNCİ, yeni sezon ürünlerinde İstanbul Shopping Fest’e özel yüzde 25 indirim ve nakit ödemede ekstra yüzde 10 indirim sunacak.
 
İstinye Park’ta stil danışmanlığı yapacak
 
STEFANEL, bugün İstinye Park mağazasında Modacı Esin Maraşlıoğlu stil danışmanlığı hizmeti verecek. Daha sonraki günlerde ise marka her mağazasında belli ürünlere yönelik indirim uygulayacak.
 
Festivale özel çorap
 
PENTİ, alışveriş festivali için ‘Hürrem’ adını verdiği özel bir çorap hazırladı. Ürün Osmanlı’nın saray yaşamının ihtişamından esinlenerek yaratıldı.
 
AJANDA
 
BUGÜN VE YARIN
 
* İstinye Park ve Torium gece 02.00’ye kadar açık
 
19 MART
 
* 19.00-02.00 saatleri arasında Taksim’de Anadolu Ateşi, Mercan Dede ve Ceza sahne alacak.
 
* 20.00-02.00 saatleri arasında Nişantaşı’nda resmi açılış partisi düzenlenecek. Ozan Doğulu, Burhan Öçal, Pamela, Bora Uzer konser verecek.
 
* 19.00- 02.00 saatleri arasında Bağdat Caddesi’nde Turkcell partisi düzenlenecek, dans gösterileri, perküsyon şovları, DJ partisi ve Fransız gösteri grupları sahne alacak.
 
* 19.00-02.00 saatleri arasında İstiklal Caddesi’nde sokak müzisyenleri ve gösteri grupları sahne alacak.
 
26 MART
 
* Festivalin resmi açılışı ve korteji düzenlenecek.
 
* Akmerkez ve Palladium saat 02.00’ye kadar açık.
 
2 NİSAN
 
* Kozzy ve Metrocity saat 02.00’ye kadar açık.
 
9 NİSAN
 
* Abdi İpekçi, Bağdat, Bahariye, Sultanahmet, İstiklal ve İstasyon caddeleri saat 24.00’e kadar açık.
 
16 NİSAN
 
* Olivium Outlet ve Optimum Outlet saat 02.00’ye kadar açık.
 
23 NİSAN
 
* Kanyon saat 02.00’ye kadar açık.
 
26 NİSAN
 
* Abdi İpekçi, Bağdat, Bahariye, Sultanahmet, İstiklal ve İstasyon caddeleri ve festivale katılan AVM’ler saat 02.00’ye kadar açık. 

Vatan Gazetesi