Adana'nın turizm çalıştayından 'tanıtım' çıktı

Adana’nın turizm destinasyonuna dönüştürülebilmesi hedefiyle Adana Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen çalışma toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.

Adananın turizm çalıştayından tanıtım çıktı
21 Eylül 2014 Pazar 14:26 tarihinde eklendi.

Buna göre Adana’nın turizm, yatırım, markalaşma ve diğer alanlarda duyulan tanıtım ihtiyacının yanında, kongre turizmini geliştirmeye de katkı sağlayacak Adana Tanıtım A.Ş.’nin zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Adana Ticaret Odası (ATO), TÜRSAB ve ADSİAD işbirliğiyle Adana’nın turizm potansiyelinin ortaya konularak kentin bir turizm destinasyonuna dönüşebilmesi yönündeki görüşlerin saptanmasına yönelik olarak 3 Eylül tarihinde gerçekleştirilen toplantıdan Adana Tanıtım A.Ş.’nin zaman kaybedilmeksizin kurulması gerektiği yönünde karar çıktı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, turizm sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantının sonuç bildirgesini açıklayan ATO Başkanı Atilla Menevşe, bölgede yer alan kentlerle işbirliği yaparak Çukurova turizminin geliştirilebilmesine yönelik kısa ve uzun vadede önemli adımlar atacaklarını söyledi.

Sektörün tüm taraflarının bir araya geldiği çalıştayın hedeflerine ulaştığını aktaran Menevşe, “Adana’da kongre turizmi konusunda önemli bir potansiyelin ortaya konulmuş olması çalıştayımızın en önemli ana başlıklarından birisini oluşturmaktadır. Çünkü Adana’nın turizm sektörüne önemli katkı yapacak düzeyde kongre turisti çekme potansiyeli bulunmaktadır.” dedi.

Menevşe, toplantıda ortaya çıkan önemli bir diğer konunun ise Adana’nın turizm, yatırım, markalaşma ve diğer alanlarda duyulan tanıtım ihtiyacı yanında kongre turizmini geliştirmeye de katkı sağlayacak Adana Tanıtım A.Ş.’nin hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı. Turizmi geliştirmek için yapılması gereken en öncelikli şeyin tanıtım olduğuna işaret eden Menevşe, “Bir diğer konu ise kente gelen kongre turistlerinin şehrin tarihi, kültürel yerlerini de gezdiği, alışveriş ettiği gerçeğinden hareketle Ali Münif Yeğenağa, Büyüksaat, Ulucami ve Taşköprü tarihi bölgesinin turizm odaklı yeniden fonksiyonlandırılarak -Kültür Yolu- oluşturulmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında yapılan ikili görüşmeler sonucunda kongre turizmi konusunda, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’ni ve Adana’daki, özellikle uluslararası ve nitelikli otelleri ve seyahat acentalarını da içine alan sonuç odaklı çalışmaların sürdürülmesinin kararlaştırıldığını belirten Menevşe daha sonra şu görüşlere yer verdi: "Kurulacak Adana Tanıtım A.Ş.’ye TÜRSAB Genel Başkanlığı tarafından sermaye konularak ortak olunması ve şirketin kuruluşunda nitelikli kurucu eleman desteğinin sağlanması konusunda mutabakat sağlanmıştır. Kurulacak şirkete Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan danışmanlık ve imkanlar ölçüsünde diğer desteklerin sağlanacağı belirtilmiştir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü de, başta belediyeyi ilgilendiren -Kültür Yolu Projesi- olmak üzere, Adana turizminin geliştirilmesi noktasında yapılması gerekenlere tam olarak destek olacaklarını ifade etmişlerdir. Önümüzdeki süreçte, alınan kararların icraata geçmesini teminen ATO’nun kongre turizmi geliştirme toplantılarına ilgili paydaşlarla devam edeceğiz."


CİHAN