''Aday değilim''

Yönetimin ibra edilmemesinin ardından muhalefetten Adnan Öztürk, Faruk Süren ve Cemal Özgörkey gibi isimler açıklamalarda bulundular.

Aday değilim
27 Mart 2011 Pazar 21:34 tarihinde eklendi, 1.556 kez okundu.

 

Galatasaray Kulübü eski başkan adayı Adnan Öztürk, Yönetim Kurulunun, Mali Kongre'de idari yönden ibra edilmemesiyle ilgili olarak, "Buna yönetimin anlayamadığımız ısrarı sebep oldu" dedi.
 
Kulübün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapılan Mali Genel Kurulu'ndan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Öztürk, tarihi bir ana tanık olduklarını belirterek, "Tarihi bir an yaşandı, ama keşke yaşanmasaydı. Galatasaray tarihinde böyle günleri bir daha görmek istemiyoruz. Buna yönetimin anlayamadığımız ısrarı sebep oldu. Tüzüğe göre 30 gün içerisinde seçim yapılacaktır. Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
ÖZGÖRKEY: "POLAT'IN ÖNCELİKLERİ GALATASARAY'IN ÖNCELİKLERİ DEĞİLDİ"
Galatasaray Kulübü yönetiminden yaklaşık 4 ay önce istifa eden ve başkanlık için adaylığını açıklayan Cemal Özgörkey, "Galatasaray'ın geleceği benim başkanlık adaylığımdan daha önemli" dedi.Yönetimin ibra olmaması nedeniyle bir dönem seçimlere giremeyecek olan Özgörkey, "Galatasaray geleceği benim başkanlık adaylığımdan daha önemli. Benim başkan adaylığım kalabilir, bekleyebilir önemli olan Galatasaray'dır. Galatasaray'da daha çok başkan adayı çıkması lazım. Bu gelişme onların önünü de açacak" diye konuştu.
 
Toplantının geniş katılımlı ve verimli geçtiğini anlatan Özgörkey, şöyle devam etti:"Galatasaray için hayırlı bir gün oldu. Çok mesaj verici görüşmeler yapıldı. Sonuç olarak da önümüzdeki yılın bütçesi onaylandı. Ancak yönetimsel anlamda ibrası yapılmadı. Burada çok derin bir anlam yatıyor. Umarım Sayın Başkan ve diğer yöneticiler gerekli mesajı alırlar ve gerekli değerlendirmelerde bulunurlar. Aslında bu durum benim 4 ay önce istifa etmemin, Genel Kurul tarafından onaylandığını gösterir. Ben Yönetim Kurulu üyesi olarak sadece istifa ederek, protestomu ortaya koyabilirdim. Bugün istifa kararımın doğru olduğunun mesajını alıyorum. Adnan Polat'ın öncelikleri Galatasaray'ın öncelikleri değildi."
 
SÜREN: "ADAY DEĞİLİM"
Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Faruk Süren, yeniden başkanlığa aday olmayacağını söyledi.Başkanlık ve yöneticilik için vaktinin olmadığını anlatan Süren, "Herhangi bir başkan adayı seçilirse, benim görüşlerime, fikirlerime ihtiyacı varsa ben Galatasaray'ın emrindeyim. Başkanımız Polat'a da her zaman yardımlarımı sundum, fakat yararlanmak istemedi. Kendisine yapılan bütün işlerin arkasında beni zannediyor. Büyük bir yanılgı bu" ifadelerini kullandı.
 
KOZAK: "BU DURUMA ADNAN POLAT'IN İNATÇILIĞI SEBEP OLDU"
Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden Hayrettin Kozak, yaşanın durumun sebebinin Adnan Polat olduğunu savundu. Kozak, uzun bir süre erken seçime gitmesi için Adnan Polat'ı ikna etmeye çalıştıklarını anlatarak, "Adnan Polat'ın inatçılığı bu duruma sebep oldu. Hiç olmaması gereken ısrarıyla inadıyla bu hale geldi. Hala 1 hafta süre istedi. Biz Adnan Polat'a 2,5 aydan beri neden erken seçim yapması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Bugün de onu yaptık dinlemedi bizi. Ona rağmen '1 hafta düşüneceğim' dedi. İşte insanlar da böyle oylama yapıyorlar" diye konuştu.Kozak, Adnan Polat ve yönetiminde görev alan kişilerin bir dönem seçimlere giremeyeceğini de belirtti.
 
NTVSpor