Adriana Lima Mavi'yi uçurdu

Jean pantolonu renklendirip ünlü top model Adriana Lima'ya giydiren Mavi, satışlarını yüzde 50 artırdı. 2011'de \% 40 büyüyen şirket, bu yıl 555 milyon ciro bekliyor

Adriana Lima Maviyi uçurdu
09 Mayıs 2012 Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi, 4.400 kez okundu.

 

Sabah'ın haberine göre, Dünya devlerine denim kumaş üreten Türkiye'de denim markalarının iç piyasadaki yarışı kıyasıya sürüyor. Pazarda yüzde 11 paya sahip olan Mavi, 2012'nin ilk çeyreğinde yüzde 50 büyüme yakalayarak yıla iddialı bir giriş yaptı.

2011'i yüzde 40 büyüme ve 428 milyon TL ciroyla kapattıklarını belirten Mavi Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, bu yıl da minimum yüzde 30 büyüme planladıklarını söyledi. 2012'de 555 milyon TL ciro hedeflediklerini belirten Cüneyt Yavuz, "Çeşitlenen ve renklenen kadın koleksiyonunun yanı sıra Adriana Lima kampanyasının da etkisiyle satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50, mağaza trafiği ise yüzde 20 arttı" şeklinde konuştu. 
 
SENEYE DE LIMA VAR 
Sosyal medyadaki performanslarının da arttığını ifade eden Yavuz, "Facebook'taki üye sayımız yüzde 20 artarak 500 bine ulaştı. En fazla hayranı olan jean markaları arasında Türkiye'de birinci, dünyada sekizinci sıradayız. En fazla etkileşim içinde olan markalar arasında ise dünyada ilk konumdayız" dedi. Adriana Lima'lı kampanya reklamlarının gösterime girmesiyle sadece internette 28 milyon kişi tarafından izlendiğini vurgulayan Yavuz, 2012 Sonbahar-Kış sezonunda da Adriana Lima ile global bir anlaşmaya imza attıklarını söyledi. 2012'de dünyanın en iyi glokal denim markası olmayı hedeflediklerini söyleyen Yavuz, altı ülkede şirketleştiklerini ifade etti. 
 
HEDEF 4 YILDA 1 MİLYAR TL CİRO
Cüneyt Yavuz, ABD, Kanada, Almanya, Hollanda ve Avustralya'dan sonra Rusya'da da şirket kurarak Moskova'da ilk mağazalarını açtıklarını söyledi. Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "50 ülkede 285 shop ve 4 binin üzerinde satış noktasına ulaştık. Geçtiğimiz yıl Almanya'da Young Fashion segmentinde en hızlı büyüyen denim markası olduk ve son iki yılda ciromuzu ikiye katladık. 2011'de dünyada 5.5 milyon adetlik jean satışını yakalamak ve global pazardaki yerimizin güçlendiğini görmek bize gurur veriyor. 2016'daki hedefimiz ise 1 milyar TL'lik bir şirket olma yolunda ilerlemek."