Alaşehir'de selden yol çöktü

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Subaşı Köyü'nü Yeşilyurt Beldesi ile Uşak- Eşme karayoluna bağlayan yolun büyük bir bölümü yağışlar sonucu çöktü.

Alaşehirde selden yol çöktü
11 Şubat 2013 Pazartesi 17:30 tarihinde eklendi, 1.603 kez okundu.

 

Duyarlı bir vatandaşın köy muhtarına haber vermesiyle bir facia önlendi. Yoldaki köprü trafiğe kapatıldı.
 
Subaşı Köyü Muhtarı Mustafa Baştürk, bölgede son üç gündür etkili olan yağışlar nedeniyle sel meydana geldiğini söyledi. Baştürk, köyü Yeşilyurt Beldesi ile Uşak- Eşme karayoluna bağlayan yolun, Alaşehir Çayı'nın taşması sonucu köprünün ön kısmının çöktüğünü belirtti. Baştürk, "Köprünün Subaşı Köyü yönünden ön tarafı asfaltla beraber göçmüş. Gece bir vatandaş arayarak durumu bildirdi. Ben de hemen kaymakamlığa ve jandarmaya haber verdim. Jandarma yolu ve köprüyü trafiğe kapattı. DSİ de yolun yeniden açılması için çalışma başlattı" dedi.
 
Baştürk, Alaşehir Çayı'nın debisinin bu yıl çok arttığını kaydetti. Baştürk, "Sarıgöl'den gelen Kocaçay, yine Sarıgöl Çavuşlar Köyü'nden gelen çay ve Afşar Barajı'nın kapaklarının açılması Alaşehir Çayı'nın sularını yükseltti" diye konuştu.
 
Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan da yolun bir tarafının araç geçişine imkan vermeyecek şekilde çöktüğünü ifade etti. İnan, "Bu nedenle yol trafiğe kapatıldı. Olayı İl Özel İdare ekipleri takip etmektedir. Yolun trafiğe açılmasına çalışılmaktadır. Biz kaymakamlık olarak acil olarak köprüde önlemlerimizi aldık" dedi.
 
Manisa İl Özel İdaresi Alaşehir Şantiye Şefi Hasan Oğulcan da "Biz sadece köprünün girişinde genişçe oyulan alanı doldurarak yolu trafiğe açacağız. Çalışmalarımıza hemen başlayacağız. Gerisini de DSİ yapacaktır" diye konuştu.

DHA