Altın nereye gidiyor?

Bu makalemizde altın ve altın fiyatlarındaki inanılmaz değişimi ele alacağız. Malum şuan düğün sezonundayız ve altın yükselişte hız kaybetmiyor.

Altın nereye gidiyor?
20 Mayıs 2016 Cuma 22:32 tarihinde eklendi, 1.598 kez okundu.

Bu makalemizde altın ve altın fiyatlarındaki inanılmaz değişimi ele alacağız. Malum şuan düğün sezonundayız ve altın yükselişte hız kaybetmiyor. Bunun emel sebepleri Sİyasi olaylar ve bu olaylarla birlikte gelişen piyasa savaşları olarak değerlendiriyorum. Özellikle gram altın 1 gün içinde 10 tl gibi yükselebilirken insanların hem yüzünü güldürüyor hem de diz dövdürüyor. Sizde mutlaka takip ediyorsunuzdur bu değişimleri.
 

Altın fiyatları ne olacak diye mutlaka birbirimize soruyoruz yada ekonomi analizlerini izliyoruz işte bizde biraz bundan bahsedeceğiz.
 

Şuan gram altın 122 tl civarında geziyor. Daha 2 hafta öncesinde 112 liradan işlem gören gram altın bu hafta biraz daha yükselecek gibi görünüyor. Özellikle dolardaki yükselişlerin de etkilediği gram altın piyasadaki ağırlığını ve kazançlılığını sürdürecek gibi görünüyor.
 

Gelelim çeyrek altına , şuan 197 liradan işlem görüyor ancak bakmayın böyle durduğuna hafta içinde 200 lirayı geçecektir. Hepimizin düğünlerde vazgeçilmezi olan çeyrek altın şu anki fiyatıyla bütçelerimizi gerçekten zorlamakta ve artık gram altınlara ve hatta 0.5 gramlık altınlara ilgi artmakta. Sonuçta herkesin bir ekonomik geliri ve bütçesi var bu yüzden çeşitli arayışlara girmemiz normal olarak karşılanıyor.
 

altinfiyati.net verilerine göre 22 ayar bilezik gram fiyatı 110 tl civarında seyrediyor . Düğün yapacak olanlar dikkatle bu fiyatı takip ediyor olmalılar. Aslında kuyumcularda bilezik alacağımız zaman 22 ayar bilezik fiyatından bizlere hesaplamazlar. Normal gram altın fiyatından hesaplarlar ve biraz da indirim yaparak sizlere fiyat belirlerler. Buradaki mantık 110 tl olan saf altının fiyatı 119 tl olan gram altın ise kuyumcuların deyişine göre işlenmiş altının fiyatı ve kendilerine bu şekilde kazanç sağlıyorlar.
 

Cumhuriyet altını yine her zamanki gibi zirvelerde dolaşıyor ve şuan ki fiyatı 807 tl . Yatırımcılar yönlerini cumhuriyete çeviriyorlar daha az etkileniyor . Ancak yıllık bazda daha çok değer kazandığı aşikar ve yatırımcısını hiçbir zaman üzmediğini düşünüyorum çünkü gram kadar değişken bir yapısı olmuyor. Eğer yatırım yapmak için  cumhuriyet altını düşünüyorsanız bence devam edin sizleri üzmeyecektir.
 

Bu hafta çoğunlukla altın bozduranları görüyoruz değil mi işlerini büyütmek isteyenler düğün borcu olanlar altınını değer kazandığı için satıp düştüğünde almak için uzun günlerdir bekleyenler kuyumculara dolmaya başladı ve her geçen gün altınlar bozdurulmaya devam edecek gibi görünüyor. Piyasadaki bazı gözlemciler yurtdışındaki değişmelere paralel gram altın fiyatının yaklaşık 135 136 liralara çıkabileceğini ve altınları bozdurmak için acele etmememiz gerektiğinden bahsediyorlar. Bende eğer altınım olsaydı tercihimi bu yönde kullanırdım yani birkaç hafta daha bekler eğer altın düşüş yönünde eğilim gösterirse gidip bozdururdum. Ancak herkesin altını kendine tabiki. Hergün altın fiyatları ne olur diye google a yazmanız gerekecek gibi. Olsun siz yazın bizlerde sizler için yorumlayalım tabi bizi dinliyorsanız kar edebilirsiniz bunu içtenlikle söylüyorum boşuna yazmadığımı bilesiniz.
 

Özellikle yurtdışındaki bankalar ve borsa analizlerine göre ülkemizde çok çeşitli dalgalanmalar yaşayan altın hareketlerini sürdüreceğe benziyor. Altın fiyatları, ABD'deki faiz oranlarının artışı ile ilgili gelişmelere karşı oldukça hassas davranıyor. Faiz oranlarındaki kademeli artış, altın fiyatları için daha az tehdit oluşturmaktadır bence.
 

Yatırım yapmadan önce piyasa analizlerinizi sizlere güven veren kuruluşlardan yapmalısınız özellikle forex gibi anlık takip yapmanız gereken işlemlerde sizlerin daha güvenli ve daha iyi takip edebilmeniz için piyasa analistlerinin hazırladığı teknik altın analizlerini iyi takip etmeniz gerekmektedir.  22 ayar altın bilezik gramını  buradangünlük takip edebilirsiniz.
 

Kısacası gözünüz piyasada olsun altın her an düşüp çıkabilir bu aralar yerinde duramaz halde . Herkese iyi yatırımlar ve bol kazançlar .