"Amacımız savunmada kendimize yetebilmek"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Bizim amacımız, tabii Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin de amacı savunma sanayimizi kendi ürünlerimizle karşılamak'' dedi.

Amacımız savunmada kendimize yetebilmek
10 Şubat 2012 Cuma 22:48 tarihinde eklendi.

Bakan İsmet Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda ilde savunma sanayi konusunda yapılacak bazı çalışmaların protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, savunma sanayiyle ilgili geçen eylül ayında bir ekibin Sivas, Tokat ve Yozgat'ta bir dizi incelemede bulunduklarını hatırlatarak, bu çalışmanın ilk sonucunun alındığını söyledi. 
    
Gökçeler Makine ile Alp Havacılık, TAI, Aselsan ve Anadolu Tıp Teknolojileri ile Cumhuriyet Üniversitesi Nano Teknoloji Merkezi ve Aselsan arasında protokol imzalanacağını belirten İsmet Yılmaz, şunları kaydetti: 
    
''Bizim amacımız, tabii Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin de amacı savunma sanayimizi kendi ürünlerimizle karşılamak. Biz hep şunu söyledik. İyi günde çok yerden çok şey alırsın. Ancak zor günde ihtiyacın olduğu hiçbir şey size verilmez. Verilen şeyi kullandırmaya izin vermezler. O bakımdan savunmada kendi kendimize yeterli olabilmek ana gayemiz. Yeterli miyiz- İşte gemi yapımında yüzde 65-70'e çıktık. Yüzde 33 eksiğimiz var. Toplam genele baktığımızda yüzde 50-55 civarında bir rakam. Daha yüzde 45 gitmemiz gereken yol var. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız da söyledi. Dedi ki, 'en uzun yolculuklar bile bir adımla başlar, küçük adımlarla.' İnşallah bu adımları attıkça siz mesafe aldığınızı görürsünüz. Mesafe aldıkça umudunuz artar, umudunuz arttıkça şevkiniz artar, şevkiniz arttıkça üretiminiz artar.''