Ankaralılar dikkat !

Dikkat! Ankara'da yoğun yağış bekleniyor..

10 Eylül 2009 Perşembe 16:20 tarihinde eklendi.



Meteroloji uyardı; başkent Ankara cuma öğleden sonra itibarıyla çok yoğun yağış alacak. Bu uyarı üzerine Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Basın toplantısı düzenleyen Melih Gökçek, riskli semtleri ve alınan önlemleri açıkladı. Gökçek, "Sorun yaşanırsa ALO 153 aransın" dedi.

Belediyenin önceliği Ankaralının haberdar edilmesi; bunun için radyolar ve anons araçları devrede olacak.

Kriz masası oluşturduklarını söyleyen Gökçek, yağmur sularının sele dönüşmemesi için başkentte kritik noktalardaki mazgalların temizlenmeye başlandığını belirtti.

Belediyenin ulaşamadığı, fark edemediği yerler için ise Gökçek Ankaralıdan yardım istedi ve "ALO 153'ü arayıp yardım istesinler ya da kendi çabalarıyla temizlemeye çalışsınlar" dedi.

Riskli bölgeler:

- Ulus-Opera-Sıhhiye
- Mamak
- Dikimevi
- Bentderesi
- Dışkapı
- Yenimahalle

2.5 gün boyunca tüm belediye işçileri de görev başında olacak. 150 kamyon ve motokom ile çok sayıda iş makinesi her an harekete geçmek üzere hazırda tutulacak.

Gökçek yine de temkinli konuştu; "İstanbul'a 120 kilo gram yağış düştü. Ankara'da da böyle olursa hiçbir altyapı bunu kaldırmaz" dedi.

Gökçek, özellikle dere yatağında oturanların dikkatli olmasını istedi, "Arabalarını park edecekleri yere dikkat etsinler" dedi.

Yağıştan etkilenenler için 60 hatlık ALO 153 de 24 saat devrede olacak.