ASELSAN hedef büyüttü!

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman:Satış hedefimiz 1 milyar dolar!

ASELSAN hedef büyüttü!
30 Mart 2011 Çarşamba 21:08 tarihinde eklendi, 2.381 kez okundu.

 

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, geçen yıl 792 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini, 2011'de 850 milyon dolar, 2013'te de 1 milyar doları aşan satış hedeflediklerini kaydetti. Savunma sanayi tesislerinin basın mensuplarına tanıtılması ve savunma muhabirlerinin tesisler hakkında bilgilendirilmeleri için Savunma Sanayi Müsteşarlığı koordinasyonunda düzenlenen tanıtım programının ikincisi TAI'nin ardından ASELSAN'ın Macunköy tesislerinde yapıldı.
 
ASELSAN Genel Müdürü Ergeneman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ASELSAN'ın maliyetleri ve amaçlarına ilişkin bilgi verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her türlü elektronik cihaz ve sistem gereksinimlerini dışa bağımlılığı en aza indirecek şekilde en kısa zamanda karşılamayı amaçladıklarını ifade eden Ergeneman, şirketin yüzde 85 hissesinin Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına ait olduğunu, kalan yüzde 15 hissenin İMKB'de işlem gördüğünü anlattı.
 
ASELSAN'da 3875 kişinin çalıştığını, bunun 2208'inin mühendis olduğunu kaydeden Ergeneman AR-Ge faaliyetleri içinde 1500 mühendisin görevlendirildiğini söyledi. ASELSAN'ın Ar-Ge'ye verdiği öneme işaret eden Ergeneman, şirketin cirosunun yüzde 7'sini Ar-Ge'ye ayırdığını, geçen yıl Ar-Ge için 216 milyon dolar harcama yapıldığını kaydetti. ASELSAN'ın geçen yıl 792 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiğini belirten Ergeneman, bu yıl 850 milyon dolar, 2013'te ise 1 milyar doları aşan satış hedeflediklerini söyledi. Ergeneman, ASELSAN'ın şu anda 37 ülkeye ihracat yaptığını kaydetti.