Avro Bölgesi yüzde 0,3 küçülecek

AB Komisyonu, bu yıl Avro Bölgesi için yüzde 0,5 büyüme hedefini revize ederek yüzde 0,3 küçülme beklediğini duyurdu.

Avro Bölgesi yüzde 0,3 küçülecek
23 Şubat 2012 Perşembe 13:18 tarihinde eklendi.

AB Komisyonu'nun ara dönem ekonomik tahminler raporunda, 2012 yılında 27 üyeli AB'nin ise sıfır büyüme gerçekleştireceği öngörüldü.
    
Rapora göre bu yıl Yunanistan yüzde 4,4, Portekiz yüzde 3,3, İtalya yüzde 1,3, İspanya yüzde 1, Hollanda yüzde 0,9, Kıbrıs Rum kesimi yüzde 0,5, Belçika, Macaristan ve Slovenya yüzde 0,1 küçülecek.
    
Çek Cumhuriyeti'nin AB ortalamasıyla uyumlu şekilde yılı sıfır büyümeyle kapatacağı tahmin edilen raporda Fransa'nın yüzde 0,4, Almanya ve İngiltere'nin yüzde 0,6, Romanya'nın yüzde 0,7 ve Polonya'nın yüzde 2,5 büyüyeceği tahmin edildi.
    
Ekonomik ve parasal işlerden sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, ''Avrupa ekonomisinde büyüme dursa da bazı istikrar işaretleri görüyoruz. Ekonomiye güven hala düşük ama mali piyasalardaki stres hafifliyor. Daha sürdürülebilir büyüme ve istihdam için birçok önemli adım atıldı. Kararlı eylemlerle istikrardan büyüme ve istihdama doğru köşeyi dönebiliriz'' dedi.
    
AB Komisyonu, tahminleriyle ilgili risk analizinde, borç krizinin daha da kötüleşmesi halinde kredilerin daralacağı ve iç talebin çökeceği ve beraberinde derin ve uzun bir durgunluğa girileceği uyarısında bulundu.
    
Avro Bölgesi ve AB geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,3 küçülmüştü.