BAKİAD, 28 yeni girişimci kazandırdı

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD), KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Bartın’a 28 yeni girişimci kazandırdı.

BAKİAD, 28 yeni girişimci kazandırdı
13 Şubat 2013 Çarşamba 21:24 tarihinde eklendi.

 

BAKİAD tarafından gerçekleştirilen 72 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda başarılı olan girişimciler için sertifika töreni düzenlendi. 
 
Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası dağıtım töreninde konuşan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırmak için KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yaptıkları protokol gereği geçen yıl Kasım ayında Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programı gerçekleştirildiğini söyledi. 
 
Girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları ve başarılı işletmeler kurmalarını sağlamak amacıyla yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda 28 girişimci adayının sertifika almaya hak kazandığını belirten BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, “İş dünyasına 28 yeni müteşebbis adayı kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun için KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Girişimci adaylarımıza şeffaflık, istişare ve ortak akıl gibi önem arz eden hususlardan taviz vermemelerini tavsiye ediyorum. Sertifikalarınızı aldıktan sonra projelerinizi sunduğunuzda inşallah arzu ettiğiniz hedeflerinize ulaşırsınız. Yatırımlarınızı yapmadan önce çok iyi fizibilite yapmalısınız. Gelecekten ümitliyiz, Allah utandırmasın” dedi. 
 
‘BAKİAD ÇALIŞIYOR, ÜYE FİRMALAR KAZANIYOR, BARTIN KAZANIYOR, ÜLKE KAZANIYOR’
 
Derneklerinin 2002 yılında 23 işadamının bir araya gelmesiyle kurulduğunu ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olduklarını söyledi. “BAKİAD çalışıyor, üye firmalar kazanıyor, Bartın kazanıyor, ülke kazanıyor” sloganıyla, birlikte düşünen, birlikte üreten, büyük Türkiye hedefine kenetlendiklerini anlatan Dikyurt, Bartın’ın enerjisini arttırarak ülkesine aktarmaya devam eden derneklerinin 225 üyeye ulaştığını söyledi. 
 
Sertifikalarını almadan önce İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu bilgilendirme seminerini de dinleyen 5’i kadın, 23 erkek olmak üzere 28 girişimci adayına Bartın Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürü Yalçın Akyön, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ramazan Erdim, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve protokol üyeleri tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikaları verildi. 
 
Sertifikalarını alan girişimci adayları iş dünyasına adım atma öncesinde heyecanlı olduklarını ifade ederek BAKİAD ve KOSGEB’E teşekkür ettiler. Program sonunda günün anısına girişimci adayları protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN