Başkan'a 60 milyon TL'lik yetki

Denizli Belediye Meclisi toplu ulaşımın Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması amacıyla 150 otobüs alımının yapılması için Başkan Ak Parti'li Osman Zolan'a 60 milyon liralık yetki verdi.

Başkana 60 milyon TLlik yetki
09 Ekim 2013 Çarşamba 19:47 tarihinde eklendi.
Teklife Ak Parti ve Chp olumlu oy kullanırken, Mhp 'Hayır' dedi, İP'li üye çekimser kaldı.
 
Denizli Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının 3'üncü birleşimi Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, toplu ulaşım hizmetlerinin 1 Nisan itibariyle Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması kararıyla ilgili olarak Başkan Zolan'a 150 otobüs alınması için 60 milyon TL harcama yetkisi verildi.
 
Denizli'nin artık büyükşehir olduğunu, bütçenin de arttığını belirten Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak artık toplu ulaşım hizmetlerini kendimiz verebiliriz. Toplu ulaşımı Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yapmasını düşünürken önümüzde üç seçenek vardı.

Ya bu işi 10 yıllığına yine bir firmaya vermemiz, ya minibüsçülerimizin dönüşümünü sağlamak ya da belediyenin yapmasıydı. Yaptığımız görüşmeler ve değerlendirmelerimiz sonucu belediye olarak kendimiz yapmaya karar verdik. 150 otobüsle Denizli halkına çok konforlu ve iyi bir ulaşım hizmeti sunacağız" dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar, Denizli Belediyesi'nin 9.5 yıllık bir yanlıştan döndüğünü belirtip, "Chp olarak yıllardır toplu ulaşımın özel sektör tarafından yapılmasına tepki göstermiştik. Şimdi siz de bu yanlışın farkına vardınız ve bizimle aynı düşüncedesiniz.

Bunun için bu maddeye onay veriyoruz" diye konuştu. Mhp Grup Başkanvekili İbrahim Açıkgöz ise, alınan kararın değerlendirmeden ve tartışılmadan gündeme gelmesinin yanlış olduğunu ifade edip, "Bu konu çok hızlı önümüze geldi. Tartışmamız gerekirdi.

Diğer yandan 2014 yılında yapılacak olan seçimler öncesi yeni başkan ve meclis üyelerinin bu kararı alması gerekirken, bizler az bir zaman kala bu kararı alarak büyük bir hata yapıyoruz. İlk defa Chp ile Ak Parti bir madde için mecliste kabul oyu verirken, Mhp ret oyu verecek" dedi.
 
Konuşmaların ardından Denizli Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmetlerinde kullanmak üzere 60 milyon lira tutarındaki borçlanma ve 150 otobüs alınmasıyla ilgili Başkan Zolan'a yetki verilmesi maddesi oylandı.

Yapılan oylamada Ak Parti ve Chp'li üyelerin 29 oyuna karşılık, Mhp'den 5 ret oyu çıktı. İşçi Partisi meclis üyesi Gökhan Dikmen ise çekimser kaldı. Denizli'de 2004 yılından bu yana toplu taşımacılığı ihale ile şirketler yürütüyordu. 

DHA