Başsavcılıktan gözaltı açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: Emniyet İstihbarat Şubesi'nde görevli 39 şüpheli hakkında 21 Temmuz tarihli arama yakalama gözaltı talimatı verildi. Şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılıktan gözaltı açıklaması
22 Temmuz 2014 Salı 11:19 tarihinde eklendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Emniyet istihbarat şubesinde görevli 39 şüpheli hakkında 21 Temmuz tarihli arama yakalama gözaltı talimatı verildi. Şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Selam Tevhid adlı örgüt kuruldu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmiştir.Söz konusu soruşturmada 76 emniyet görevlisi hakkında da yakalama ve gözaltı talimati verildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:İstanbul istihbarat şubesinde görevli 39 şüpheli hakkında verilen arama, yakalama ve gözaltı talimatının gerekçesi çok sayıda kişinin özel amaçla dinlenip kayda alındığı iddiası. 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Ortada terör örgütü (selam tevhid) olmadığı halde bir kurgu oluşturarak soruşturma başlatıldı
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Sözde Selam - Tevhid soruşturmasında 3 yıl süreyle 251'i hedef kişi, toplam 2280 kişi dinlendi 
 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Sözde Selam - Tevhid soruşturmasında, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmeleri kaydedildi
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı:Sözde Selam - Tevhid soruşturmasında, MİT müsteşarı örgüt üyesi olarak dinlenip, kaydedildi. 
 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı :(sözde selam-tevhid soruşturması) Gerçek amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildi. 52 şüpheli gözaltına alındı, diğer şahıslarla ilgili uygulamalar devam ediyor.