Berkin Elvan için karneli eylem

Abbasağa Liseli Forumu tarafından, Gezi olaylarında başından yaralanan ve yaklaşık 7 aydır hastanede tedavi gören Berkin Elvan için karneli eylem düzenlendi. Liseli öğrenciler, ‘Direniş: 5, Mücadele: 5, Umut: 5, Dayanışma: 5’ yazılı pankart açtı.

Berkin Elvan için karneli eylem
24 Ocak 2014 Cuma 16:10 tarihinde eklendi.

Türkiye genelinde bugün yaklaşık 16 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı. Abbasağa Liseli Forumu üyesi öğrenciler, Gezi olaylarında yaralanan ve yaklaşık 7 aydır hastanede tedavi gören Berkin Elvan’ı unutmadı. Öğrenciler, Berkin Elvan için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı. Berkin Elvan'a sembolik karne hazırlayan öğrenciler, milyonlarca öğrencinin karne aldığı günde onu unutmadıklarını ve karnesini hastaneye getirdiklerini söyledi. Berkin'in karnesi pankarta yansıdı. Pankartta, ‘Direniş: 5, Mücadele: 5, Umut: 5, Dayanışma: 5’ yazısı dikkat çekti. ‘Berkin Elvan onurumuzdur’, ‘Berkin liseliler seninle’ şeklinde slogan atan öğrenciler adına Nurseli Gözüaçık basın açıklamasını okudu.

Berkin Elvan’ın 200’ü aşkın gündür yaşam mücadelesi verdiğine vurgu yapılan açıklamada, “17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla tüm pislikleri ortaya saçılan ve halkın önünde maskesi düşen AKP, şimdi pisliklerini örtmek için HSYK’ya darbe yapıyor. Ali’nin katillerini kaçıran, 13 yaşındaki Gezi direnişçisini mahkeme salonlarında yargılamaya çalışan AKP hükümetinin bu ülkenin başından gitmesine sayılı günler kaldı.” denildi.

Açıklamada, “Berkin eğer yaşıtları gibi okula gidebilseydi bu yıl liseye başlamış olacaktı ve bugün de karnesini alacaktı. Onun direnişini büyüten bizler Berkin’in karnesini getirdik.” ifadeleri kullanıldı.
 


CİHAN