Beşiktaş'a borsa darbesi

Beşiktaş hisselerindeki satışlar bir türlü durmak bilmiyor. Fenerbahçe yenilgisinin tetiklediği düşüş dört iş gününde yüzde 30'a dayandı.

Beşiktaşa borsa darbesi
23 Şubat 2011 Çarşamba 15:53 tarihinde eklendi, 1.787 kez okundu.

 

Hisselerin piyasa değeri de 143 milyon azalışla 370 milyon TL'ye indi.
 
Bir dönem yaptığı transferler ve Avrupa Ligi'ndeki başarısı ile yatırımcıların gözdesi haline gelen Beşiktaş'ta işler terse döndü.
 
Transferlerden istenilen verimin elde edilememesi, Avrupa Ligi'nin Dinamo Kiev mağlubiyeti ile zora girmesi ve hafta sonunda Fenerbahçe karşısında alınan yenilgi hisselere sert satışlar gelmesine neden oluyor.
 
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü 12.85 lira olan hisseler farklı Dinamo Kiev mağlubiyeti ile Cuma günü 10.8 liraya geriledi. Satışlar Fenerbahçe yenilgisinin etkisiyle pazartesi de aynı şekilde devam etti hisse fiyatı 10.1 liraya indi.
 
Dün 9.7 liradan kapanan hisseler bugün de aynı şekilde serbest düşüşle 9.2 liraya kadar geriledi. Sonrasında hafifçe bir toparlanma ile 9.06-9.08 bandına yükseldi. Hisselerdeki günlük kayıp saat 15.30 itibariyle yüzde 6.4 düzeyinde bulunuyor.
 
Dört iş günü toplamında da Belşiktaş hisselerindeki kayıp yüzde 30'a dayandı.
 
FENERBAHÇE'DE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
 
Diğer taraftan Fenerbahçe hisselerindeki yükseliş bugün de devam ediyor. Cuma kapanışta 79 lira olan hisseler bugün 89 liraya kadar yükseldi.
 
Böylece üç günlük artış yüzde 13'e yaklaştı.