Böcekle servet kazanıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kurulu bir firma, Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerine, salyangoz ve kurbağa bacağı ihraç ediyor.

Böcekle servet kazanıyor
04 Mart 2011 Cuma 13:12 tarihinde eklendi, 1.698 kez okundu.

 

Firmanın, yılda salyangozdan 5,5-6, kurbağa bacağından ise 4 milyon dolar civarında döviz girdisi elde ettiği bildirildi.
 
Firmanın dış ticaret müdürü Bülent Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri ağırlıklı olmak üzere, Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesi dışında, Türkiye’nin her bölgesinden yılda bin 500 ton civarında canlı salyangoz toplandığını söyledi.
 
Başaran, bu salyangozların, işlendikten sonra satıldığı ana pazarın Fransa olduğunu belirterek, "Yılda 800 ton civarında salyangozu, 5,5-6 milyon dolar karşılığında, canlı, dolma veya tereyağlı olarak ağırlıklı Fransa’ya ihraç ediyoruz. Ayrıca, istenildiği takdirde yalnız dondurulmuş et olarak da ihraç ediyoruz" diye konuştu.
 
Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinden toplanan ve yıllık 400 tonu bulan kurbağaların ise genellikle İtalya ve Fransa’ya satıldığını bildiren Başaran, "Kurbağaları, canlı, taze veya dondurulmuş olarak satıyoruz. Kurbağa bacağı, bilhassa Avrupa’da büyük ilgi görüyor. Kurbağa ihracatımız, yılda 4 milyon doları buluyor" dedi.