Çocuklar içecek, TRT kazanacak

Bursa merkezli Eker Süt AŞ, TRT Çocuk kanalının sevilen karakteri Pepee’yi sektöre taşıdı

Çocuklar içecek, TRT kazanacak
21 Mayıs 2013 Salı 12:12 tarihinde eklendi, 1.701 kez okundu.

Bursa merkezli Eker Süt AŞ, TRT Çocuk kanalının sevilen karakteri Pepee’yi sektöre taşıdı. Pepee sayesinde satışlarını yüzde 3 ile 5 arasında artırmayı, çocuk sütü pazarında ise yüzde 10'luk pay almayı hedefleyen Eker Süt, Pepee karakterinin yaratıcısı Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu ile yayıncı TRT’ye satış üzerinden pay verecek.

21 Mayıs Dünya Süt Günü sebebiyle 3 bin çocuğa süt ve sütlü puding dağıtan Eker Süt Ürünleri AŞ, yeni ürünlerin tanıtımını Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla yaptı. Yetişkinlere yönelik ürünlerde önemli pazar payına sahip olduklarını belirten Eker Süt AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker, çocukların kalite ve güven ile tamamen doğal ve katkısız ürünlere ulaşması için bu pazara girdiklerini ifade etti. Çocuklara yönelik ürünlerde de iddialı olduklarını, Pepee markalı süt ve pudinglerden yüzde 10'luk pazar payı kazanmak istediklerini vurgulayan Ahmet Eker, Pepee markasıyla satışlarını yüzde 3-5 arasında da artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Ahmet Eker, her gün düzenli olarak 2 bardak süt tüketmenin çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine sağladığı katkının altını çizdi. Türk çocuklarına süt içmeyi sevdiren Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu’nun ilk çizgi filmi olan Pepee’nin de çocuklara bu konuda da örnek olduğunu belirten Ahmet Eker, Pepee ambalajlı süt ve pudingleri kendisinin ve çocuklarının da severek tükettiğini söyledi. Eker şunları kaydetti: “Pepee çikolatalı sütlerden sonra şimdi de Pepeeli pudingler ile raflarda yerini aldı. Ambalajını çizgi film kahramanı Pepee’nin süslediği Eker çikolatalı süt ve pudingler, lezzetleri ile daha ilk günden çocukların sevgilisi oldu. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu ürünler aynı zamanda çocuklarının sağlıklı ve besleyici gıdalar tüketmesini isteyen ebeveynler tarafından da beğenildi.”

ÜRETİLEN SÜTÜ KAYIT ALTINA ALMIYORUZ, YETERLİ SÜT İÇMİYORUZ

Dünya genelinde 724 milyon ton, Türkiye'de ise 15,5 milyon ton süt üretildiğini Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker, Türkiye'de halen üretilen sütün yüzde 45'inin kayıt altına alınamadığını öne sürdü. Gelişmiş ülkelere oranla Türkiye'de süt tüketiminin de yetersiz olduğunu savunan Ahmet Eker, yıllık kişi başı İngilgere'de 105, İrlanda'da 138, İsrail'de 58 litre süt tüketildiğine dikkat çekti. Türkiye'de yılda kişi başı 26 litre süt tüketildiğini anlatan Ahmet Eker, Türkiye'nin sade yoğurt tüketiminde dünya birincisi olduğunu dile getirdi. Türkiye'de üretilen sütün yüzde 20'sinin halen sokakta satıldığını belirten Ahmet Eker, "Yılda üretilen 15,5 milyon sütümüzden sadece yarısını kayıt altında.Üretilen sütün sadece yüzde 27'si modern tesislerde işleniyor. Bizim sütün sadece yüzde 50'sine yakın bölümü kayıt altındayken Avrupa ülkelerinde bu oran yüzde 95 seviyesinde. Bizim, bir yandan süt tüketimini artırmaya gayret gösterirken bir yandan da üretilen sütü muhakkak kayıt altına almamız gerekiyor." diye konuştu.

SATIŞLARDAN TRT DE PAY ALACAK

Toplantıda konuşan Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu Lisans Müdürü Neslihan Güven Çolak ise lisanslı ürünleri çocuklara sunmadan önce ekip olarak kendi çocuklarına sunduklarını dile getirdi. Çolak, “Bu bakış açımızda, Eker, üretim koşulları, ürün kalitesi ve çocuklar için oluşturduğu doğru iletişimiyle Pepee için çok doğru bir adres oldu. Çocukların mutlu olması bizim için en büyük başarı, yanı sıra bu yeni iş birlikteliğimizin çok verimli ve uzun ömürlü olacağına inanıyorum” dedi. Çolak, Eker Süt ile yapılan anlaşma gereği Pepe markalı süt ve puding satışlarından Düşyeri ve TRT’nin dünya standartlarında belirlenen yüzde üzerinden pay alacağını söyledi.


CİHAN