'Çok önemli adımlar atılacak'

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de terörle mücadele büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Dikkat ederseniz, bu konularda az konuşuyor, çok iş yapıyoruz. Yine az konuşacağız, çok iş yapacağız. Farklı bir güvenlik konsepti içinde olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız aziz milletimize duyurdu. Bu farklı güvenlik konsepti içerisinde önümüzdeki dönemde çok önemli adımlar atılacak" dedi.

Çok önemli adımlar atılacak
28 Ekim 2016 Cuma 12:47 tarihinde eklendi.
Uçakla Trabzon’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilikte katılacağı koordinasyon toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Türkiye’nin hızla büyüdüğünü belirterek, "Çok doğaldır ki hızla büyümenin getirdiği birçok olayla da karşı karşıyadır. Hızla büyüyoruz, zenginleşiyoruz ama bunun yanında Türkiye’nin hızla büyümesinin ve hızla zenginleşmesinin, demokrasi ile yükselmesinin, özgürlüklerle daha fazla buluşmasının elbette ki bizim dışımızda, bizim çevremizde bize getirdiği sorumluluklar olduğu kadar maalesef bizi uğraştırdığı olaylar da söz konusu. Bunu görüyoruz" diye konuştu.
 
'TÜRKİYE VİZYONER BİR ÜLKEDİR'
 
Türkiye'nin bir vizyon ortaya koyduğunu ve bu vizyon istikametinde hiçbir sapma yapmadan devam ettiğini anlatan Bakan Soylu, "Bu vizyonun arkasında bir büyük millet var. Bu vizyonun arkasında oluşmuş bir akıl var, arkasında yeni dünyayı iyi anlayan, geleceğini iyi tasarlayan bir anlayış var. Hiçbir gün geri adım atmadan sürekli ileriye gidiyoruz. Cumhuriyetin hedefleri de, bu ülkenin özgürlüğüyle ve bağımsızlığıyla buluşmasından sonraki hedefleri de budur. İstikametimizi, yönümüzü biliyor ve vizyonumuzu da ona göre ortaya koyuyoruz. Etrafındaki coğrafya ve dünyaya ölçekle Türkiye vizyoner bir ülkedir" dedi.
 
AKYAZI STADI HİZMETE GİRİYOR
 
Trabzon’da yapımı süren Akyazı Stadı’nın Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açılacağını kaydeden Bakan Soylu, "Aralık ayında yine boğazın altından bir geçişi daha sağlayacak Avrasya Tüneli açılacak. Allah nasip ederse Sayın Cumhurbaşkanımızla Trabzon’da, Aralık ayında Akyazı Stadı ve birçok eser hizmetle buluşacak. Hem ulusal, hem de şehir ölçeğinde yolculuğuna devam eden bir Türkiye var. Milletimizin bizden beklediği hizmetler var ama Türkiye’nin geleceğinin de bizden beklediği hizmetler var. Biz geleceğimize çok daha hazır, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh ve çok daha barış ve huzur ortamı içerisinde olan bir Türkiye bırakmak durumundayız" diye konuştu.
 
Vatandaşın duasını alan kamu yöneticilerinin işinin rast gideceğini dile getiren Bakan Soylu açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"Eserlerin de bir ruhu var. Bunu bilesiniz. O da ilgi, alaka bekler. O da kendisini takip etmenizi ister. O da farkında olmanızı bekler. Dokunmak lazım. Takip etmek lazım. Trabzon’da bu konuda çok iyi bir mesafedeyiz. Hem Trabzon’da hem de Türkiye’de vatandaşın duasını alan her kamu yöneticisinin işi rast gider. Tuttuğu ve yürüttüğü projeler akim kalmaz, devam eder. Bundan büyük bir fırsat yok. Millet dua almak için yollara dökülüyor. Kamu yöneticilerinin her gün dua almak neredeyse potansiyel olarak önünde durmaktadır. Bunu hep beraber fırsata çevirelim."
 
'FARKI BİR GÜVENLİK KONSEPTİ İÇİNDEYİZ'
 
Terörle mücadelenin kararlıkla sürdürüldüğünü kaydeden ve farklı bir güvenlik konseptine geçildiğini ifade eden Bakan Soylu, "Türkiye'de terörle mücadele büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Dikkat ederseniz, bu konularda az konuşuyor çok iş yapıyoruz. Yine az konuşacağız, çok iş yapacağız. Farklı bir güvenlik konsepti içinde olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız aziz milletimize duyurdu. Bu farklı güvenlik konsepti içerisinde önümüzdeki dönemde çok önemli adımlar atılacak. Oldukça önemli adımlar atarak geldik. Şimdi işin başka bir merhalesindeyiz. İnşallah bu merhaleden de alnımız ak çıkacağız ve milletimize mahcup olmayacağız" dedi.
 
Çalıştıkça kuvvetlenen bir Türkiye olduğunun altını çizen Bakan Soylu, "Ayağımızı çelmelemeye çalışıyorlar ancak çalıştıkça kuvvetlenen bir Türkiye var. Bu çok önemli. Yani her çelmeden güçlü çıkan bir Türkiye var. Kurulan oyunlara tabi olan bir Türkiye değil, oyun kurmaya çalışanların da hep hesap etmek durumunda olduğu bir Türkiye tablosunu şu son bir iki yıl içerisinde çok net bir şekilde görüyoruz. Bu milletimizin ortaya koyduğu özgüvendir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve kararlı tutumunda Türkiye'nin rotasında ilerlediğinin en önemli delilidir" diyerek konuşmasını noktaladı.