Denizbank, yazarkasa ve POS’u birleştirdi

DenizBank, hem POS hem yazarkasa özelliği taşıyan yazarkasa POS’u hizmete sundu. KOBİ’ler işletme kart ile harcama sözü vererek, yazarkasa POS’a ücretsiz sahip olabilecek.

Denizbank, yazarkasa ve POSu birleştirdi
19 Nisan 2013 Cuma 10:46 tarihinde eklendi, 1.202 kez okundu.

 

DenizBank, hem POS hem yazarkasa özelliği taşıyan yazarkasa POS’u Sivas'ta basına tanıttı. Köşk Otel’de düzenlenen toplantıda POS cihazı hakkında bilgi veren DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, DenizBank üzerinden yazarkasa POS’u kullanacakları büyük avantajlar beklediğini söyledi.
 
Şanlı, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada esnafın hayatını kolaylaştırmak için Türkiye’de yine bir ilk’e imza attıklarına dikkat çekti. Kısa bir süre önce MT Bilgi Teknolojileri işbirliğinde yazarkasa POS’u geliştirdiklerini anlatan Süleyman Şanlı, 1 Temmuz 2013’ten itibaren özellikle ayağa hizmet götüren restoranların, sucuların, tüpçülerin ve mobil hizmet götüren tüm esnafın ilgili kanun gereği yazarkasa POS’u kullanmasının zorunlu olacağına vurgu yaptı. 
 
Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Cevdet Akcan ise POS cihazı hakkında bilgi verdi. Akcan, “Yazarkasa POS, işlem yapıldığı anda aynı zamanda yazarkasa fişi de kesilmesini sağlayan bir ürün ve mobil olarak da taşınabiliyor. Özellikle vergi düzenlemelerinde avantaj sağlayan yazarkasa POS fişleri 'serbest meslek makbuzu' olarak kabul edilecek.” dedi.
 
Firmaların, İşletme Kart ile harcama sözü vererek, yazarkasa POS’a ücretsiz sahip olabildiğini belirten, Akcan şöyle devam etti: “İşletmeler aylık ciro taahhüdü ve komisyon oranını seçerek, yazarkasa POS cihazına ücretsiz sahip olacak. İşletmeler ayrıca cihaz bedelini peşin ödeyerek yazarkasa POS’a sahip olabiliyor ve bunun yanında uygun komisyon oranıyla çalışma fırsatı yakalayabiliyorlar. DenizBank işletme kart ile yazarkasa POS için peşin fiyatına 36 ay taksit imkânı da bulunuyor.” diye konuştu.
 
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise Gerçekten güzel bir hizmet olduğunu belirterek, cihazın Esnaf ve Sanatkarlar için büyük kolaylıklar getireceğini söyledi. 
 
Toplantıya Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve oda başkanları da katıldı.

CİHAN