Dikkat kredi kartı çıkabilir!

Kişisel bilgilerinizi herhangi bir firma ya da platform ile paylaştıysanız size kötü bir haberimiz var. Üye olurken doldurmuş olduğunuz forumlar ya da vermiş olduğunuz bilgiler ile adınıza kredi kartı çıkartılabilir.

Dikkat kredi kartı çıkabilir!
03 Mayıs 2012 Perşembe 15:09 tarihinde eklendi, 1.964 kez okundu.

 

Kişisel bilgi güvenliği konusunda her geçen gün bir ihmal daha ortaya çıkıyor. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderilen şikayetlere göre mal ya da hizmet alırken verdiğiniz bilgiler ya da herhangi bir platforma üye olurken doldurmuş olduğunuz forumlar başınızı derde sokabilir. Şikayetçilerin ortaya attığı iddialara göre kişisel bilgileri üçüncü şahıslarla özellikle de bankalarla paylaşılarak adlarına kredi kartı düzenleniyor. Habersiz açılan kredi kartları ve bu kartların borçları ile karşılaşan tüketiciler deliye döndü.
 
Habersiz Çıkarılan Kartlar Başınıza Dert Açabilir!
 
“Firmanın internet sitesine yaptığım üyelikten sonra vermiş olduğum kişisel bilgilerim başıma dert oldu. Firma banka ile kişisel bilgilerimi paylaşmış. Adıma kredi kartı çıkarıldığını tesadüfen gelen ekstre ile öğrendim. Konu hakkında hukuki yollara başvuracağım. Bu olayın bundan sonraki aşaması yasal yollardır. Banka ile görüşmemde bilgilerimi nereden buldunuz dediğimde ‘firmalar arasında bilgiler paylaşılabilir’ dediler. Yeni çıkan anayasaya rağmen, hiç çekinmeden kişisel bilgilerimi ne hakla paylaşırsınız?”
 
“Bilgilerime Nasıl Ulaştılar?”
 
“İnternette bir platforma paylaştığım bilgiler bankaların eline geçmiş. Platforma vermiş olduğum anlaşma bilgilerim, adres bilgilerim, telefon bilgilerim artık tüm bankalarda mevcut.
Her gün bir firma arıyor ve bütün bilgilerime sahipler. İnanın bıktım her gün bir firmanın aramasından ve ısrarlı sorularından. Nasıl olur da benim şahsi bilgilerimi başkalarına dağıtabilir? Şahsi bilgilerimi başkalarıyla paylaştığınızdan ötürü gerekli işlemlerde bulunulmasını talep ediyorum.”
 
Bilgiler Üçüncü Şahıslarla Paylaşılamaz
 
Kişisel bilgi güvenliğine dikkat çeken Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, gelen şikayetler üzerine “ Kişisel bilgiler 3’ncü şahıslar tarafından görülmemeli ve 3’ncü şahıslarla kısmen/tamamen kişisel bilgi paylaşımı olmamalıdır.  Tüketicilerin gizlilik haklarına saygı duyulmalı ve kullanıcının tüm bilgileri saklı tutulmalıdır” şeklinde açıklama yaptı.