El Kaide de Ladin'in öldüğünü doğruladı

El Kaide örgütü radikal İslamcı bir internet sitesinde yaptığı bir açıklama ile Usame bin Ladin’in ABD operasyonunda öldürüldüğünü doğruladı

El Kaide de Ladinin öldüğünü doğruladı
06 Mayıs 2011 Cuma 15:20 tarihinde eklendi, 1.313 kez okundu.

ABD'de internet sitelerini izleyen kuruluşa göre El Kaide örgütü, Usame Bin Ladin'in ölümünü doğruladı. 
 

İzleme servisi SITE, "EL Kaide'in cihatçı forumlarında yer alan 6 mayıs 2011 tarihli açıklamada, liderleri Usame Bin Ladin'in öldüğünün doğrulandığını" bildirdi. 
     
ABD yönetimi, Amerikan askerlerinin Pakistan'da düzenlediği operasyonda Bin Ladin'in öldürülerek cesedinin denize atıldığını duyurmuştu.

Ladin'in 3 eşi sorgulanıyor
 
Amerikan komandolarınca öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'ın Abodadab kentindeki bir evde birlikte yaşadığı üç eşi Pakistan istihbarat servisi tarafından sorgulanıyor. 
     
İngiliz basınında yayımlanan haberlere göre, kanlı operasyonun ardından gözaltına alınan üç kadından Yemenli Emel Ahmed Abdülfettah, kendisini sorgulayan Pakistan istihbaratına son beş yıldır evden çıkmadan yaşadıklarını anlattı. 
     
Operasyonda bacağından vurulan genç kadının Ravalpindi'de bir hastanede tedavi altında bulunduğu tahmin ediliyor. 
     
Pakistanlı bir emniyet yetkilisi, Emel El Seda adıyla bilinen kadının Bin Ladin'in öldürülüşüne tanık olmadığını belirterek, "Onlardan hala bilgi almaya devam ediyoruz" dedi. 
     
Pakistan makamlarının ayrıca Amerikan komandolarının evi terk etmelerinin ardından aralarında, babasının öldürüldüğünü ve cesedinin helikoptere taşındığını gören 12 yaşındaki kız çocuğunun da bulunduğu sekiz ila dokuz çocuğu ellerinde tuttukları belirtildi. 
   
Pakistan istihbarat servisi ISI yetkilileri, Bin Ladin'in eşlerinin sorguda yalan ifade vermelerinin önüne geçmek için soruların sırasını üç-dört günde bir değiştirdiklerini kaydettiler. 
     
Üst düzey bir yetkili de ellerinde tuttukları dördü kadın, 17 kişiden önemli bilgiler aldıklarını belirterek, sorgulaması bitenleri serbest bırakacaklarını söyledi.