Elektriğe zam yok

Elektriğe 1 Temmuz'da zam yok. Enerji yönetimi kaynaklarından alınan bilgiye göre 1 Temmuz- 31 Eylül'e kadar elektriğe zam olmayacak.

Elektriğe zam yok
27 Haziran 2013 Perşembe 09:50 tarihinde eklendi.
Dolar kurundaki yükselme eğiliminin enerji fiyatlarına yansımaları beklenirken, doğalgazda bu ay için zam açıklanmaması önümüzdeki 3 ayı kurtarmış oldu. Enerji yönetimi kaynaklarından alınan bilgiye göre 1 Temmuz- 31 Eylül tarihleri arasında elektriğe zam olmayacak.
 
EPDK’nın elektrik tarifesindeki takvimi nedeniyle elektriğe 1 Ekim’den önce zam görünmüyor. 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise enerji maliyetlerindeki yükselmeyi vatandaşa yansıtmamak için çalıştıklarını belirterek, “Son 3-4 ayı değerlendirdiğimizde yüzde 5’ler civarında maliyetlerimizle alakalı bir yükselme oldu. Su kaynaklarımızı, yerli kaynaklarımızı harekete geçirmemiz gerekiyor” dedi.
 
HES’lerle ve nükleer güç santralleri ile ilgili yaptıkları her çalışmanın, bu tür etkilerden kurtulmaya yönelik olduğunu vurgulayan Yıldız, sanayiciye, tüccara ve konut sahiplerine en uygun fiyatlarla hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade etti. 
 
Türkiye’de şu anda piyasa fiyatlarından yüzde 20 daha ucuz elektrik kullanan sanayici bulunduğunu dile getiren Yıldız, “Döviz ile alakalı hareketlenmeleri kendi içimizde absorve etmeye, tolere etmeye çalışıyoruz” dedi.

CİHAN