Erdoğan S&P'nin notunu artırmadı

Başbakan Tayyip Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunu artırmasıyla ilgili olarak, 'geç kaldıkları için biz onların notunu artırmıyoruz' dedi.

Erdoğan SPnin notunu artırmadı
26 Eylül 2011 Pazartesi 13:33 tarihinde eklendi.

 

Erdoğan şöyle konuştu:
 
“Son dönemde kredi derecelendirme kuruluşlarının Avrupa’daki banka ve ülkelerin kredi notlarını düşürdü. Geçtiğimiz hafta, S&P Türkiye’nin TL cinsinden notunu yükseltti. Biz bunu zaten bekliyorduk. S&P notumuzu artırdı ancak biz kredi derecelendirme kuruluşlarına bizim notumuzu geç yükselttikleri için notlarını kırmaya devam ediyoruz.
 
“Küresel ekonomiye yönelik büyüme kaygısı ve risk iştahının azalmasıyla değer kaybeden piyasalara alım dalgası geldi. Dolar güçlü seyrini sürdürürken, altında çok sert hareketler yaşanıyor. Gün içinde yüzde 7'ye kadar değer kaybeden altının onsu daha sonra toparlanarak kaybını yüzde 3 seviyesine kadar çekti. Güne ekside başlayan İMKB'de ilk seansı yüzde 1.1 artıda kapattı.”
 
Başbakan'ın konuşmasından satır başları:
 
-Bugün Avrupa’nın en büyük 10 üreticisinden biri olan Türk Traktör’ün, önümüzdeki yıllarda daha da önemli yerlere geleceğine inanıyorum. Uzun yıllardır ülkemizdeki faaliyet yapan firmaları yerli firmamız olarak kabul ediyoruz. Türk Traktör’ü de Türk-İtalyan ortaklığı olarak değil, Türk firması olarak görüyoruz.
 
- BM Genel Kurulu’nda konuşmalar yaptım. Türkiye’nin sesini orada da duyurdum. Türkiye’nin içine kapanma gibi bir şansı yok. 2023 hedeflerine ulaşmak için, diplomatik ilişkilerimizi geliştirmemiz lazım. Şu anda 33 ülkeyle irtibatımız var. Bütün bu çalışmalarımızın ihracata etkisini görüyoruz. Sadece Mısır ziyaretimizde 1200 civarında iş adamıyla bir sürü görüşme gerçekleştirdik. İnanıyorum ki Mısır’la vizeleri karşılıklı olarak kaldıracağımız ülkelerden olacak.