F.Bahçe yolu yarıladı

THY Avrupa Ligi Play-off serisi ikinci maçında Fenerbahçe Doğuş kendi sahasında İspanya'nın Baskonia Vitoria takımını 95-89 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

F.Bahçe yolu yarıladı
20 Nisan 2018 Cuma 23:49 tarihinde eklendi, 2.499 kez okundu.
 
 
Serinin 3'üncü maçı 24 Nisan salı günü Baskonia'nın sahası Fernando Buesa'da oynanacak. Sarı lacivertliler bu maçı kazanması halinde adını Mayıs ayında Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenecek olan Dörtlü Final'e yazdıracak.
 
Mücadeleye Timma, Shengelia ve Poirier'in sayılarıyla etkili başlayan Baskonia, 6-0'lık seri yakaladı ve henüz 1.28 geçmesine rağmen Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic'e mola aldırdı. Obradovic'in molasından etkili bir dönüş yapan sarı lacivertliler, Kalinic, Wanamaker ve Nunnally ile arka arkaya bulduğu basketlerle rakibinin 6-0'lık serisine 6-0'lık bir başka seri ile yanıt verdi: 6-6. Timma'nın elinden gelen 3 sayılık basketle bir kez daha öne geçen Baskonia, ilk 3 dakikalık bölümü 9-6 önde geçti. Deplasman ekibi, Timma ve Shengelia'nın etkili oyunuyla ilk 5 dakikayı da 15-10 üstün geçti. 7'nci dakikada Sloukas'ın elinden bulduğu ikide iki serbest atış sayılarıyla, 15-10'luk skorun ardından 8-2'lik seri yapan sarı lacivertliler, öne geçmeyi başardı: 18-17. Guduric, Vesely ve Ahmet'in sayıları ile farkı açan Fenerbahçe Doğuş, 9'uncu dakikada farkı 8'e çıkarttı: 25-17. Voigtmann ve Janning ile 2 üçlük bulan İspanyol temsilcisi, farkı 2'ye indirdi ve ilk periyot 25-23 Fenerbahçe Doğuş'un üstünlüğü ile tamamlandı.
 
İkinci periyot iki takımın karşılıklı basketleriyle başlarken, 13'üncü dakika ev sahibi ekibin 32-29'luk üstünlüğü ile geçildi. Huertas ve Datome'nin karşılıklı üçlükleri ile TV molasına 37-34 sarı lacivertli ekibin üstünlüğü ile girildi. Moladan Shengelia'nın basketiyle dönen Baskonia, durumu 37-36'ya getirdi ve 15'inci dakikada bu skorla geçildi. Periyodun bitimine 2.34 kala farkı açan Fenerbahçe Doğuş, 11-3'lük seriyle durumu 48-39'a getirdi. Deplasman ekibi, Fenerbahçe'nin bu serisine 10-5'lik seriyle yanıt verirken, sarı lacivertliler soyunma odasına 53-49 önde gitti. 
 
Üçüncü periyoda Poirier ve Shengelia'nın sayılarıyla başlayan Baskonia, skora eşitlik getirdi. Kalinic'in üç sayılık basketiyle yeniden öne geçen sarı lacivertlilere yanıt yine Shengelia'dan gelirken, Baskonia farkı 1'e indirdi ve 22'nci dakika 56-55'lik skorla geçildi. Taraftarının da desteğiyle vites yükselten Fenerbahçe Doğuş, 10-4'lük bir seri yakalayarak farkı 7'ye çıkarttı ve 25 dakikalık bölümü 66-59'luk skorla önde geçti. Rakibinin bu serisine 9-3'lük bir seriyle yanıt veren Baskonia, 28'inci dakikayı 69-68 geride kapattı ve farkı 1'e indirdi. Periyodun son topunda Vildoza'nın üç sayılık atışını isabete çevirememesiyle Fenerbahçe Doğuş çeyreği 71-68 önde tamamladı.
 
Maçın final periyoduna etkili bir başlangıç yapan Baskonia, 31'nci dakika sonunda eşitliği sağlarken, Fenerbahçe'nin bu başlangıca yanıtı sert oldu ve sarı lacivertliler 4-0'lık seriyle 76-72 öne geçti. Bu skorun ardından Baskonia Başantrenörü Pedro Martinez molasına başvurdu. Martinez'in molasından Janning'in üçlüğü ile dönen Baskonia, bu üçlüğün savunmasını yapamadı ve Datome farkı yeniden 4'e çıkarttı. Taraftarının da desteğiyle üst üste basketler bulan Fenerbahçe Doğuş, mücadelenin bitimine 5 dakika kala farkı 9'a yükseltti: 84-75. Janning ve Beaubois'in sayılarıyla farkı indiren Baskonia'ya yanıt Wanamaker'dan gelirken, yıldız oyuncu attığı üçlük bile farkı 7'ye çıkarttı ve son 2 dakikaya sarı lacivertliler 89-82 üstün girdi. Karşılaşmanın kalan bölümünde de üstünlüğü rakibine bırakmayan Fenerbahçe Doğuş, İspanyol rakibini 95-89 mağlup etti.
 
YILDIRIM VE USLU MAÇI SALONDA TAKİP ETTİ
 
Fenerbahçe'nin Baskonia ile oynadığı kritik karşılaşmada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter Mahmut Uslu ve Asbaşkanlardan Ozan Balaban da sarı-lacivertli takıma destek olmak için Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki yerlerini aldılar.
 
Öte yandan Fenerbahçe Doğuş'un eski basketbolcularından Bogdan Bogdanovic ile TOFAŞ'ın ve milli takımın önemli oyuncularından Barış Ermiş de, karşılaşmayı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda takip eden isimler arasındaydı.
 
 
 
MAÇIN ARDINDAN AÇIKLAMALAR
 
THY Avrupa Ligi Play-Off serisi ikinci maçında Fenerbahçe Doğuş kendi sahasında İspanya'nın Baskonia Vitoria takımını 95-89 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi. Mücadelenin ardından iki takım başantrenörleri açıklamalarda bulundu. 
 
Baskonia Vitoria Başantrenörü Pedro Martinez şöyle konuştu: "Aslında ikinci yarıdaki küçük detaylar, hücumdaki kötü tercihler maçı belirledi. Fenerbahçe çok yetenekli bir takım ve onları savunmak çok zor. Özellikle bire bir savunmayı daha iyi çalışmamız gerekiyor. Genel olarak iyiydik, ama üçüncü maça daha iyi hazırlanmamız gerekiyor. Jayson Granger'ın oynayıp oynamayacağını bilmiyoruz, sakatlığı devam ediyor."
 
OBRADOVIC: BİR GALİBİYETE DAHA İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU BİLMEMİZ GEREKİYOR
 
Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic ise "Play-Off serileri çok spesifiktir, bu yüzden bir önceki ve sonraki maç çok önemlidir. Bu sefer farklı şeyleri düzeltmeye çalışıp, farklı şeyler yapmaya çalıştık. Maçın başın onlar için çok kolay oldu, 6-0 yaptılar. Çok tembel başladık, çok kolay sayılar yedik. Bu şekilde başlamamak lazım. Hatalarımızdan sonra değişmeye başladık ve daha farklı bir maç ortaya çıktı. İspanya'ya 2-0 gitmek çok önemli ama bir galibiyete daha ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekiyor. Baskonia hep söylediğim gibi çok iyi bir takım, önümüzdeki maç bakalım nasıl olacak. Son çeyrekte topu kullanma şeklimizden çok memnun oldum. Her pozisyonda açık şut bulduk. Skor yapmadık her seferinde ama bu çok büyük sorun değil. Bunu izlemek gerçekten çok sevindirici. Bir antrenör için en zor görev, 12 oyuncunuz var ve hepsi oynamayı hak ediyor. Ama bazen bu mümkün olmuyor. Bobby ve Melih de oynamayı hak ediyor. Çok çalışıyorlar, oynamayı hak ediyorlar. Gerçekten çok üzgünüm iki maçta da onlara şans veremediğim için. Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize, sponsorumuza ve en önemlisi taraftarlarımıza verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum."
 
"MELLI ÇOK AKILLI BİR OYUNCU"
 
"Çok uzun süre almadı Melli 5 numarada. Biz idmanda buna göre hazırlandık. Oyunu okuyup, takım için en iyisi nasılsa öyle oynuyoruz. Günün sonunda 2-0 yaptık, kimin kaç sayı attığı çok önemli değil. Kalinic ve Datome'yi ilk kez 4 numarada kullanmadık. Farklı olan Melli'nin 5 oynaması, ama o da onu oynamayı biliyor. Önemli olan bu üçlüde iyi ve kötünün ne olduğuna bakmak ve iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bütün hücum setlerine hakimler ve savunmada nasıl oynamaları gerektiğini biliyorlar. Buradaki en tehlikeli olan şeyler, ribauntlardı ama orayı da domine ettik. Hücumda rakibe sorun yaratmamız gerekiyor ve savunmayı iyi yapmamız gerekiyor. Melli çok akıllı bir oyuncu 5'te de, 4'te de oynamasını biliyor. 3'te de kullandık."
 
"BASKONIA'NIN KENDİNE AİT BİR OYUN STİLİ VAR"
 
"Onların kendilerine ait bir oyun stili var, maçın başında anlattığım gibiydi ama onun dışında maçı biz kontrol ettik. Onlar hep aynı şekilde oynayan bir takım. Önde de geride de olsalar her zaman aynı şekilde oynuyorlar. Son çeyrekte çok kaçırdık, 3 tane açık atış ve bir de smaç. Bunları kaçırırsanız, maçı kaybedersiniz. Genelde sonuçta kim daha iyi savunma yaptı, kim daha iyi hücum etti diye konuşulur. Ama benim için önemli değil. Oraya gidip onların nasıl oynadığını anlamamız gerekiyor ve buna göre oynamamız gerekiyor."
 
"TARAFTAR OLMADAN BİR ÖNEMİ YOK"
 
"Vesely çok iyi oynuyor, gerçekten aç ve tutkulu şekilde oynuyor. Diğer oyuncular da aynı şekilde. Umarım bu şekilde de devam eder. Sadece Vesely değil, tüm takımı destekleyen taraftar gerçekten çok önemli. Onlar olmadan bir önemi yok. Son 5 yıldır da bu şekilde ilerliyor. Bunu en iyi şekilde anlamak için oyunculara sormak lazım."