Samsunspor Ne Zaman Süper Ligden Düştü

Samsunspor ne zaman süper ligden düştü: Samsunspor Türk futbol tarihinin en önemli takımlarından birisi olmasının yanı sıra aynı zamanda en fazla küme düşen takım olarak da dikkat çeker.

Samsunspor Ne Zaman Süper Ligden Düştü
05 Ocak 2024 Cuma 11:24 tarihinde eklendi, 2.188 kez okundu.

Samsunspor ne zaman süper ligden düştü: Samsunspor Türk futbol tarihinin en önemli takımlarından birisi olmasının yanı sıra aynı zamanda en fazla küme düşen takım olarak da dikkat çeker.
 

Samsunspor ne zaman süper ligden düştü:Kırmızı beyazlı futbol takımı Samsunspor, Türk futbolunda oldukça farklı bir yere sahiptir. Bunun elbette birden çok nedeni söz konusudur. Ancak bunların arasında en fazla dikkat çeken ise takımın sık sık küme düşmesidir. Bu yazımızda kulüp tarihi boyunca yaşanan bu gelişmenin detaylarını sizler için inceledik.
 

Samsunspor Kaç Kere Küme Düştü
 

Samsunspor ne zaman süper ligden düştü:Samsunspor takımı tarihi boyunca tam 8 kere küme düşmüştür. Bundan dolayı birçok spor yorumcusu tarafından ligin asansör ekiplerinden birisi olarak tanımlanır. Buna ek olarak Samsunspor ekibinin çok da istikrarlı olmadığının altını da net olarak çizmek gerekiyor.
 

Futbol ligleri arasında olabilmesi içinKulüp ilk defa 1965 yılında kurulmuştur. Takma ismi ise kırmızı şimşekler olarak dikkat çeker. Ambleminde ise Samsun kentinde bulunan Atatürk heykeli vardır. Bunun yanı sıra şu an için takımın başkanı Yüksek Yıldırım, hocası Markus Gidsol, sportif direktörü ise Fuat Çapa’dır. Kırmızı beyaz renklere sahip olan takım maçlarını ise 33 bin kişilik olması ile bilinen 19 Mayıs Stadyumunda oynar.
 

Takımın bir diğer dikkat çeken özelliği ise çok sık bir şekilde alt lige düşmesi ve buna rağmen yeniden çıkmasıdır. Bunun tam 8 kere gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu açıdan bakıldığında çok başarılı bir takım olduğunu söylemek kesinlikle zor olacaktır. Son olarak bu sene içinde takımın yeniden üst lige çıktığını da hatırlatalım.
 

Samsunspor Hangi Sezonlarda Küme Düştü
 

Samsunspor ne zaman süper ligden düştü:Samsunspor takımı 1974-1975 yılında birinci ligde mücadele ederken burada çok kötü bir performans sergilemiştir. İşte bunun ardından takım ligi 15.sırada bitirmiştir. Bir alt lige düşmüştür. Bu gelişme ilk düşüş olarak karşımıza çıkar.
 

1978-1979 yılında bir kere daha aynı durum yaşanmıştır. Takım yine ligi 15.sırada bitirmesinin ardından yoluna alt ligde devam etmiştir. Ancak daha sonra takım alt ligde iyi bir kadro kurmuş ve güzel sonuçlar alarak yeniden üst lige çıkmıştır. Fakat bu da çok uzun sürmemiştir. Bunun nedeni ise 1982-1983 yılında yeniden düşmesidir. Bu defa ligi daha alt sırada yani 16.pozisyonda bitirmiştir.
 

Samsunspor bunun sonrasında gitgeller yaşayan bir takım olarak dikkat çeker. Bir sonraki düşüş ise 1989-1990 yılıdır. Kötü bir mücadele ortaya koymasından dolayı 34 maçlık ligde sadece 7 kere galip gelmiştir. Aynı zamanda 16.olarak bir alt lige yeniden düşmüştür. Fakat o sene alt ligde şampiyon olmuş yeniden birinci lige dönmüştür. Bu ise çok uzun soluklu olmamıştır. Çünkü 1991-1992 yılında ligi yine 16.sırada bitirmesinden sonra ikinci lige gitmiştir.
 

Takım bu gelişmenin ardından 1992 senesinde yeniden lige dönmüştür. İşte bu dönem sonrasında Samsunspor çok uzun bir süre boyunca kalıcı olmuştur. Buna göre 1993 yılından tam 2004 – 2005 sezonuna kadar yerini korumuştur. Zaman zaman ilk 5 içinde de yer aldığının altını net olarak çizelim. 2005-2006 sezonu ise takımın küme düştüğü bir diğer sezondur. Tarihindeki en büyük başarısızlıklardan birisini almış ve ligi de 17.sırada bitirmiştir.
 

2011 yılında yeniden döndüğü ligden aynı sene düşmüştür. Son olarak ise Samsunspor takımının ligden düşmüş olduğu sezonun 2017-2018 olduğunu görmekteyiz. 5 yıl boyunca birinci ligde mücadelesini devam ettiren takım içinde bulunduğumuz 2023-2024 senesinde lige geri dönmüştür.


Samsunspor Güncel Puan Durumu Nasıl?
 

Şu an son dakika spor haberleri çerçevesinde takımın güncel olan puan durumundan da bahsetmek gerekiyor. Samsunspor takımının yukarıda detaylı bir şekilde kaç kere düştüğünü ve aynı zamanda kaç defa geri döndüğünü ifade etmiştik. Ancak bu sezon takımın ortaya koymuş olduğu performansa baktığımızda durumunun yine çok iyi olmadığını görmekteyiz. Samsunspor bu sene de düşme hattı içinde yer alıyor.
 

İşte Samsunspor puan durumunun tüm merak edilen detayları;

·      14 Süper lig maçına bu sene çıkan Samsunspor bu karşılaşmalarda sadece 3 kere galip gelebildi.

·      2 defa ise rakipleri ile berabere kaldı.

·      Bunun yanı sıra toplamda 9 defa sahadan yenik ayrıldı.

·      Bir diğer dikkat çeken nokta ise takımın sadece 13 gol atmasına rağmen kalesinde 23 gol görmesidir.

·      11 puanlı takım düşme hattı içinde ve 18.sırada yer alıyor.
 

Samsunspor Takımının Kadrosunda Kimler Var?
 

Geçtiğimiz sezon birinci ligi şampiyon olarak bitirmesinin ardından takım yeniden süper lige döndü ve takımın kadrosunda yer alan isimler ise Yunus Emre Çift, Rick van Drongelen, Lubomir Satka, Alim Öztürk, Bedirhan Çetin, Marc Bola, Soner Gönül, Enes Albak, Kingsley Schindler, Nanu, Zeki Yavru, Mickaël Tırpan, Youssef Aït Bennasser, Osman Çelik, Flavien Tait, Olivier Ntcham, Taylan Antalyalı, Muhammed Gümüşkaya, Soner Aydoğdu, Muhammet Ali Özbaskıcı, Emre Kılınç, Moryké Fofana, Carlo Holse, Landry Dimata, Ercan Kara, Marius, Gaëtan Laura, Okan Kocuk, Jakub Szumski, Halil Yeral, Taha Tosun şeklindedir.
 

Buna göre son dakika spor haberleri arasında bu bilgi, özellikle takımın ligde kalıp kalmayacağını merak edenler açısından büyük bir önem arz ediyor. Çok uzun bir zaman dilimi boyunca üst üste yenilmesinden dolayı alt sıralara gerileyen takım, son 2 maçında ise galip gelmesini bildi. Buna göre Türkiye Kupası müsabakasında Tokat Belediyespor ile kendi evinde karşı karşıya gelmesinin ardından 3 golle rakibini mağlup etti. Geçtiğimiz hafta sonunda ise takım deplasmanda Adana Demirspor’u 3-2 yenerek çok tarihi bir başarıya imza attı. Buna rağmen birçok isim kırmızı beyazlı takımın bir an önce transfer yapması gerektiğini ifade ediyor.