"Fenerbahçe alkışlamalı"

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti.

Fenerbahçe alkışlamalı
07 Mayıs 2013 Salı 15:40 tarihinde eklendi.

Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Çolak, Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutladı. Tanju Çolak, kendisinin düz bir insan olarak tanımladığı konuşmasında siyasete sıcak bakmadığını ifade etti. Çolak son olarak Galatasaray, Fenerbahçe maçının oldukça zor geçeceğinin altını çizdi.

 
Tanju Çolak, Zonguldak’lı spor adamı, çocukluk ve eski takım arkadaşı Resül Kumaş ile birlilkte Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sıcak bir ortamda geçerken karşılıklı iltifatlarla da yüzler güldü. 
 
Gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Tanju Çolak, Ereğli ziyaretini açıklarken futboldan, siyasete sorulan soruları cevapladı. Tanju Çolak ilk olarak Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutladı. Ereğli Belediye Başkanlığı ziyaretinin nedenlerini açıklayan Çolak, siyasete uzak olduğunu belirtti. Çolak, son olarak pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray maçını değerlendirdi. Sinirlerin gergin olacağını ifade eden Çolak, Fenerbahçe taraftarının, Galatasaray takımını alkışlaması gerektiğni söyledi.
 
GALATASARAY’IN ŞAMPİYONLUĞUNU KUTLUYORUM
 
Galatasaray takımının ikinci kez üst üste şampiyon olmasında Başkan Ünal Aysal ve Fatih Terim’in büyük rol oynadığını ifade eden Tanju Çolak, taraftarlarında takımlarını yalnız bırakmamasının şampiyonluğu getirdiğini söyledi. Çolak, şöyle konuştu:
 
“Tüm Galatasaraylıların şampiyonluğunu kutluyorum. Emeği geçen herkese Ereğli’den sevgili başkanın makamında sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyorum. Çünkü taratar önemli. Taraftar yalnız bırakmadığı sürece bir takım her yere gelebilir. Nitekim de Galatasaray’ın güçlü bir taraftarı var. Her zaman, iyi gününde kötü gününde desteklediler. 2 sene üst üste Başkan Ünal Aysal ve Fatih Terim iyi şeyler yaptılar. Bu başarının üçüncü sene de devam edeceğini düşünüyorum.”
 
Bartın’da yaptığı iş nedeniyle sürekli olarak Ereğli’den geçtiğini kaydeden Tanju Çolak, arkadaşı Resül Kumaş ile birlikte Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etmek istediklerini söyledi. Çolak konuşmasında, “Resül benim çocukluk arkadaşım aynı zamanda futboldan da arkadaşım. Başkanımızında futbolla alakalı olduğu için buradan geçerken uğrayalım, ‘Nasılsın’ diyelim bir hal hatır soralım istedik. Benin Bartın’da inşaatım var başkanım. İki haftada bir ben buradan geçiyorum. Ya buradan ya da Yeniçağ’dan geçiyorum. Hem iş ilişkisi var. Hem de güzel dostluklar kurmak lazım. Bizler artık memleketin adamı olmuşuz. Hem 4 dönem üst üste seçimleri kazanan başkanımızı ziyaret edelim, hem de futbol adına ne güzellik varsa destekleyelim istedik.” dedi.
 
BEN DÜZ ADAMIN, SİYASET BANA GÖRE DEĞİL
 
Siyasetin kendisinden uzak olduğunu ve Hakan Şükür’ün de futbol konusunda daha verimli olacağını savunan Çolak, “Siyaset bana göre değil. Ben çok düz bir adamım. O yüzden bazı kişiler için zordur. Hakan Şükür siyasetin tam göbeğinde değil. Meclisin içerisinde faal değil. O sporla ilgili faaliyetler yaparsa daha iyi olur diye düşünüyorum.” diye konuştu.
 
FENERBAHÇELİLER GALATASARAY’I ALKIŞLAMALI
 
12 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında zorlu bir mücadelenin oynanacağının altını çizen Çolak, bu maçta sinirlerin gergin olacağını ve her türlü olayın da çıkabileceğini söyledi. Çolak, şöyle devam etti:
 
“Kesinlikle alkışlanması lazım. Alkışansa ne olur? Türkiye’de bir şeylerin değişmesi lazım. Değişmeyen hiçbir şey kalmadı. Her şey değişiyor zaten. Niye futbol adına güzellikleri görmeyelim ya da yaşamayalım? Ama ben zannetmiyorum ki bu yaşanmayacak. Keşke bu sene değilde önümüzde ki sene Fenerbahçe olsada Galatasaray bunun bir örneğini gösterir diye düşünüyorum. 
 
Ben bir Galatasaray’lı olarak göstermelidir diye düşünüyorum ama şimdi o kadar zor bir maç varki, inanamayacağınız kadar zor. Şimdi Fenerbahçe 3 kupadaydı. İkisinde yok, bir Ziraat Türkiye Kupası kaldı. Ve bu hafta Galatasaray’la oynuyor. Bu hafta Fenerbahçeliler takımlarının Galatasaray’ı yenmesini bekliyor. Yenemezse tamamen dışlarlar. Ama yenerse şöyle bir mantık var, ‘Şampiyon olma ama Galatasaray’ı yen’. Ama şimdi Galatasaraylılar diyorki, ‘Biz şampiyon olduk, ama Fenerbahçe’yi de yenmemiz lazım diyor. 
 
Bu ne olacak bilmiyorum. Pazar akşamı saat 20.00'de ise maç, bu 21.45'de belli olacak. Ama şu bir gerçek, sinirlerde gergin olacak. Hava da gergin olacak. Alkış da olmayacak. Kavga ise kavga olacak. Çünkü Fenerbahçe’nin tek bir şansı var. Bu maçta Galatasaray’ı yenmek için varını yoğunu sahaya verecek. Ama diğer taraftan Galatasaray, şampiyon olmuş bu Galatasaray herşeye rağmen orada yenilmemek için mücadele edecektir. Ben de buna inanıyorum.”
 
GALATASARAY TARAFTARI BENİ ALKIŞLAMIŞTI
 
Kendinin Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transferinden sonra ilk karşılaşmada kendisinin attığı iki golle Galatasaray’ı yendikleri maçı hatırlatan Çolak, “Ben iyi hatırlıyorum. 1991-1992 sezonunda ben Fenerbahçe’ye transfer olduğum zaman ilk maçı Ali Sami Yen’de oynamıştık. 2-0 Fenerbahçe kazanmıştı. İki golü de ben atmıştım. O gün maç bittikten sonrada Galatasaraylı seyirciler beni alkışlamıştı. Ve o zamanki Galatasaray yönetimine de tepki göstermiş ve yüklenmişlerdi. Sattınız ettiniz diye. Özellikle Ergun Gürsoy’u hiç unutamıyorum. Şeref tribünü önünde kalktı beni ayakta alkışlayarak ‘Sana helal olsun yavrum’ dedi. O maçı hiç unutmuyorum.” dedi.

CİHAN