Gaziler Günü'nde, gaziler oturma eylemi yaptı

Kahramanmaraş’ta 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanının konuşma yapmasına izin verilmedi.

Gaziler Gününde, gaziler oturma eylemi yaptı
19 Eylül 2014 Cuma 12:12 tarihinde eklendi.

Tören alanında konuşma yapmalarının Vali tarafından engellenmesine tepki gösteren Kıbrıs ve Kore gazileri Kahramanmaraş Valiliği önünde oturma eylemi yaptı.

Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Meydanı'ndaki tören, anıta çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Törenin ardından 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman bir konuşma yaptı. Konuşmasını tamamlayan Yunus Karaman’ın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı ve Kıbrıs gazisi Tayfun Özbek, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapmak için hazırlık yaptı. Özbek’in konuşma yapması tören programında yer verilmesine rağmen görevliler tarafından engellendi. Bunun üzerine duruma tepki gösteren yaklaşık 60 kişilik Kıbrıs ve Kore gazileri Kahramanmaraş Valiliği önüne gelerek kendilerine yapılan haksızlığı oturma eylemi yaparak protesto etti.

"VALİ BİZİ GAZİ OLARAK KABUL ETMİYOR"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı ve Kıbrıs gazisi Tayfun Özbek, Vali Şükrü Kocatepe tarafından gaziler gününde gazilere söz verilmediğini belirtti. ‘Vali bizi Gazi olarak görmüyor’ diyen Özbek: “Biz hep göz ardı ediliyoruz. Derneğimizi kuralı bir buçuk yıl oldu, defalarca valilikten randevu istememize rağmen randevu verilmemiştir. Bu gün gaziler günü olması dolayısıyla bizi yine göz ardı etmişlerdir. Bu günde biz konuşmadan, kendimizi anlatmadan tören alanından ‘hadi gidin’ dercesine ‘tören burada bitmiştir’ dediler. Vali bizi bu güne kadar kesinlikle randevu vermedi. Bizi gazi olarak kabul etmiyor, özel görüşmelerimizde bizi kabul etmedi. Biz valiye sesimizi duyurmak istiyoruz. Kimseden para talebimiz yok sadece sevgi ve saygı istiyoruz. Bizi ziyaret etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Kimseden maddi beklentilerinin olmadığını gözyaşı dökerek anlatan Özbek tepkisini şöyle dile getirdi: "Türkiye’nin 81 ilinde muharip gaziler konuşurken Kahramanmaraş’ta muharip gazileri konuşturmadılar, programa aldıkları halde bizi reddettiler. Kendilerini kınıyoruz. Gazilerimizle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kimseden para talep etmiyoruz. Sayın vali bizi hiçbir zaman muhatap kabul etmedi. Randevu istediğimiz halde bizi kabul etmemiştir. Bizi bir günden bir güne ziyaret etmemiştir. Sayın Valiyi Türkiye’nin mihenk taşları olan gaziler adına kınıyorum. Bize gaziler gününde konuşma hakkı bile verilmemiştir. Türkiye’yi dünyaya duyuran Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını sev seve vermeye hazır olana muharip gaziler, kucaklarımızda şehit olan arkadaşlarımızı feda ettik. Biz her zaman hazırız. Bu nedenle bizleri sevip saymalarını, ziyaret etmelerini bekliyoruz."


CİHAN