Geçmişten Günümüze E-Ticaret

E-ticaret hayatımıza girdiğinden bu yana çok şey değişti ve muhtemelen bir daha da eskisi gibi olmayacak.

Geçmişten Günümüze E-Ticaret
19 Haziran 2018 Salı 18:40 tarihinde eklendi, 1.396 kez okundu.

E-ticaret hayatımıza girdiğinden bu yana çok şey değişti ve muhtemelen bir daha da eskisi gibi olmayacak. İlk denemeler 90’lı yılların başına dayansa da, e-ticaretin böylesine önemli bir yere gelmesinde aslan payı birkaç platforma ait. Başta Amazon ile Ebay siteleri gelirken, artık Taoba, Tmall, Alibaba ve Flipkart gibi platformlar da son derece popüler.
 

Türkiye’de E-Ticaret Devi: Gittigidiyor
 

Benzer çalışmaların Türkiye’ye de yansıması uzun sürmedi. Özellikle 2000’li yılları geçtikten sonra ülkemize de online alışveriş mentalitesi sıçradı ve ilk e-ticaret siteleri açıldı. Bunların arasında en çok dikkat çekeni ve hâlâ popülaritesini sürdüren ise şüphesiz Gittigidiyor.
 

İlk olarak 2001 yılında kurulan Gittigidiyor müşteri hizmetleri ile tanınan, başarısını bu şekilde arttıran bir platform. Kurulduktan kısa süre sonra da hizmete sokulan Sıfır Risk Sistemi ile daha gelişmiş bir sistem sunan sitenin onbinlerce kişiye erişmesi çok da uzun sürmedi. İlk TV reklamlarını da 2005 yılında yayınlayan platform bir süre sonra günde 100 binlerce kişinin ziyaret ettiği bir e-ticaret devi haline gelmişti.
 

Aradan geçen yıllar sonunda dünya devi eBay’in de ortak olduğu Gittigidiyor sektörün mevcut en güçlü e-ticaret siteleri arasında yer alıyor.
 

Gerek müşteri hizmetleri, gerek ürün çeşitliliği konusunda akla ilk gelen platformlardan birisi olan Gittigidiyor’da yüzlerce farklı kategoride aynı anda binlerce ürüne erişmek mümkün. Aylık yaklaşık 60 milyon kişinin ziyaret ettiği sitede neredeyse 20 milyon kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Her gün farklı ürünlerin avantajlı fiyatlarla satıldığı alışveriş platformunda aynı zamanda çeşitli KOBİ’ler, bireysel satıcılar ve büyük işletmeler satıcı unvanları ile yer alıyor.
 

Gittigidiyor fırsatlarından yararlanmak için tamamen ücretsiz olarak siteye üye olabilir ve bol seçenekli alışveriş fırsatlarından yararlanabilirsiniz.