"Hükümet bilgilendirmede yetersiz"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından korktuklarını aktararak, hükümeti ölü sayısını doğru açıklamamakla suçladı.

Hükümet bilgilendirmede yetersiz
14 Mayıs 2013 Salı 20:34 tarihinde eklendi.

Mustafa Kamalak, Reyhanlı'da gerçekleştirdiği taziye ziyaretlerinin ardından il binasında basın toplantısı düzenledi. Reyhanlı'da yaklaşık 6 saat kalan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümetin patlamadan sonra halkı doğru bilgilendirme konusunda yetersiz kaldığını söyledi.

Kamalak, “Bugün görüştüğümüz Reyhanlı halkı ölü sayısı ve kayıplar konusunda eksik rakamlar belirtildiğini söylüyor. Biz Reyhanlı’da bulunurken de bir kardeşimizin daha cenazesine ulaşıldı. Bunun yanı sıra 6 kişinin de hala kayıp olduğu belirtiliyor.

Ayrıca gün içinde hastanede tedavi altında olan iki kardeşimiz daha şehit oldu. Biz bu sayının 60’ı geçmesinden endişe ediyoruz.” dedi. Kamalak, saldırıyı gerçekleştirenlerin asla masum olamayacağını dile getirerek, faillerin bir an önce bulunması gerektiğini kaydetti. Kamalak, Reyhanlı halkını da sağduyuya davet etti.


CİHAN