Hükümet maaş reformu için düpmeye bastı

Kamu personel rejimi yeniden şekillendirilecek. Kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek, ödemeler ve sosyal haklarda çalışan lehine düzenlemeler yapılacak. Kaynak: Hükümet maaş reformu için düğmeye bastı

Hükümet maaş reformu için düpmeye bastı
17 Haziran 2018 Pazar 16:27 tarihinde eklendi.
 
Kamu personel rejimi yeniden şekillendirilecek. Kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek, ödemeler ve sosyal haklarda çalışan lehine düzenlemeler yapılacak.Hükümet 'kamu yönetimi, bürokratik yapı, yürütmenin denetimi, personel rejimini' yeniden yapılandırılıyor.

2019-2023 KALKINMA PLANI

Seçimlerin ardından, Türkiye'nin 2019- 2023 Kalkınma Planı yaşama geçirilecek. Kamu personelinin verimliliğinin artırılması amacıyla etkin bir performans sistemi oluşturulacak. Yürütmenin yeniden yapılandırılması ile daire başkanlığı statüsünden sonra gelen tüm bürokratik yapı yeniden düzenlenecek.

PERFORMANSA DAYALI ÜCRET MODELİ

Kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek, statü, ücret, çok başlı yönetim gibi temel sorunlar çözülecek, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi performansa dayalı ücret modeli getirilecek. Tüm meslek grupları için hakkaniyetli bir ücret dengesi oluşturulacak.

EK GÖSTERGE VE TAZMİNAT YENİNDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Bütün kurumlardaki farklı unvanlarda ek gösterge tazminat sistemi de bütün boyutlarıyla yeniden değerlendirmeye alınacak. Ödemeler ile sosyal haklar çalışanlar lehine yeniden değerlendirmeye alınacak.TAŞERON SONA ERDİTaşeron sistemi sona erdiği için yeni dönemde kamuya personel alımı kadrolu işçi şeklinde yapılacak. Alımları İŞKUR gerçekleştirecek.Kaynak : Takvim Kaynak: Hükümet maaş reformu için düğmeye bastı