"IMF'ye kredi açan ülke olduk"

Zafer Çağlayan, Türkiye'nin IMF ile pozisyonlarını değiştirdiğini belirterek, "Biz, veresiye alan bir pozisyondaydık. Türkiye tarihinde ilk defa kredi açan bir ülke olduk." dedi.

IMFye kredi açan ülke olduk
14 Mayıs 2013 Salı 12:13 tarihinde eklendi.

Zafer Çağlayan, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic ve Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Mirko Saroviç ile Ankara'da bir araya geldi.

Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmede üçlü ticaret komitesi kurulması deklarasyonu imzalandı. Bugün itibariyle IMF'ye borcun sıfırlanması konusunda açıklama yapan Çağlayan, Türkiye'nin IMF ile 52 yıldır süren bir ilişkisinin söz konusu olduğunu belirterek, 52 yılda IMF ile sürekli anlaşmalar imzalandığını dile getirdi.

Ekonomi Bakanı, IMF ile 2008 krizi ile birlikte Türkiye'nin yollarını ayırdığını kaydederek, "Türkiye, artık siyasi ve iş dünyası ile kendi yoluna devam eden bir ülke. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, bir milatı yaşıyoruz. IMF'ye olan son taksidimizi bugün ödüyoruz ve IMF ile pozisyonlarımızı değiştiriyoruz. Biz, veresiye alan bir pozisyondaydık. Bundan sonra Türkiye tarihinde ilk defa kredi açan bir ülke olduk." dedi.


CİHAN