İMKB yönetiminde kimler olacak?

İMKB'nin yeni yönetimi için aracı kuruluşlar İlhami Koç, Mehmet Osmanoğlu ve Cavidan Konuralp'i aday gösterdi.

İMKB yönetiminde kimler olacak?
27 Kasım 2011 Pazar 09:35 tarihinde eklendi.

 

Sermaye piyasalarında faaliyet gösteren aracı kuruluşlar, 1 Ocak 2012'de göreve başlayacak olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yeni Yönetimi için sektörden atanacak üç adayını belirledi. Sektör temsilcileri, adayları belirlerken, aracı kuruluşlar birliği seçimlerinde kullandıkları A (Büyük aracı kuruluşlar), B (Orta ölçekli aracı kuruluşlar) ve C (Küçük ölçekli aracı kuruluşlar) grubu modeli uygulamasına gitti. Buna göre, A Grubu aracı kuluşlar adına İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, B Grubu aracılar adına Piramit Menkul Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu ve C Grubu aracılar adına Başkent Menkul Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp İMKB Yönetimi için aracı kuruluşlar sektörünün adayları oldu. Sektörün üzerinde anlaştığı bu üç ismin 29 Kasım Salı günü yapılacak olan İMKB Genel Kurulu’nda oylanacağı belirtildi. Aracı kuruluşlar İMKB yönetimi için adaylarını belirlerken önemli bir gelişmenin de yaşandığı öğrenildi. 
 
DÖRT KİŞİDEN BİRİNİN DEVAMI İSTENDİ 
Edinilen bilgilere göre, sektör temsilcileri, İMKB'nin mevcut yönetiminde görev alan 4 isimden birinin yeni yönetimde de göreve devam etmesini istedi ve Berra Kılıç, Yusuf Serbest, Mehmet Osmanoğlu ve Suudi Aydemir'e aralarında anlaşarak bir isim belirlemeleri istendi. Dört yöneticinin Mehmet Osmanoğlu isminde uzlaştıkları ve Osmanoğlu'nun B Grubu aracı kuruşlar adına İMKB yönetimine girmesine karar verdikleri ifade edildi. İMKB'nin yeni başkanı ve yönetiminde yer alacak diğer üç kişi ise hükümet tarafından atanacak.
 
MAAŞLARINI BİRLİĞE VERECEKLER
Sektörü temsilen İMKB yönetimine girecek olan üç kişinin İMKB Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alacakları maaşlarını aracı kuruluşlar birliğine bağışlayacağı ifade ediliyor. Aracıların bu kararı ‘İMKB yönetimine oradan aldıkları maaş ve jestiyon için geçmek istiyorlar' eleştirilerine karşın aldığı belirtiliyor.

Habertürk