İranlı turist bereketi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'de, çok sayıda İranlı turist tatil yapıyor. İran'dan, Palandöken'e tatile gelenlerin sayısı her geçen yıl artıyor.

İranlı turist bereketi
18 Şubat 2013 Pazartesi 11:40 tarihinde eklendi.

 

Avrupa'nın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Palandöken, Rus, Ukrayna, İran ve bu yıl gelmeye başlayan Polonyalılara ev sahipliği yapıyor. Dört ülkenin kadınları güzellikleriyle kayak pistini adeta podyuma çeviriyor. Ülkelerinde kayak merkezi olmasına rağmen tatil için Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen İranlılar, gündüz saatlerinde kayak yaparken, geceleri de kaldıkları otelin diskolarında gönüllerince eğleniyor.
 
YAZIN ANTALYA, KIŞIN PALANDÖKEN
 
Türkiye'yi her yönü ile çok beğendiklerini söyleyen İranlı kadınlar, "Ülkemizde kayak yaparken bile saçımızın görünmesini istemiyorlar. Bu nedenle Türkiye'ye geliyoruz. Yazın Antalya, kışın da Palandöken'i tercih ediyoruz. Ülkemizde yapmayı hayal ettiğimiz her şeyi burada gerçekleştiriyoruz. Birçoğumuz Türkçe bildiğimiz için kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Yani stresimizi atıp gidiyoruz" dediler.
 
Palandöken Dedeman Oteli Genel Müdürü Nuri Avşarer, “Kış sezonunda özellikle Nevruz'da İran'dan çok müşterimiz oluyor. Bu pazarın giderek büyüyeceğine inanıyorum. Azeri kökenli İranlılar Türkçeyi bildiği için kendilerini yabancı olarak görmüyorlar. 2011 Universiad Kış Oyunları Palandöken'in büyük tanıtımını yaptı. Yakın gelecekte kış turizminin başkenti olacağız. Bu yıl yerli ve yabancı turistlerle dolu dolu bir sezon geçiriyoruz" dedi.

DHA