İş yerine yeni prim desteği

İş güvenliği notu A Plus olan işverene prim teşviki uygulaması 1 Ocak 2019’da başlayacak. Üç yıl iş kazası yaşanmayan iş yerleri 2021 yılı sonuna kadar bu teşvikten yararlanacak. Destek işçinin brüt ücretine göre 150 liraya kadar çıkacak.

İş yerine yeni prim desteği
10 Aralık 2018 Pazartesi 08:58 tarihinde eklendi.
Hükümet, 2019 yılında da yeni istihdam teşvikleriyle milyonlarca çalışanın ve iş dünyasının yanında olmaya devam edecek. Bu kapsamda iş güvenliği notu A Plus olan işverene prim teşviki uygulaması 1 Ocak 2019'da başlayacak. Üç yıl iş kazası yaşanmayan iş yerleri 2021 yılı sonuna kadar bu teşvikten yararlanacak. Bu destek işçinin brüt ücretine göre 150 liraya kadar çıkacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, söz konusu teşvikten 2 milyondan fazla çalışanın bulunduğu 54 bin işyerinin faydalanacağını söyledi.
 
YÜZDE 50 DÜŞÜRÜLDÜ
Sigorta primi, vergiler, bölgesel istihdam yatırım desteklerinden yararlanan işyeri sayısı 1 milyon 600 bine ulaştı. Bu teşviklerden yararlanan çalışanların sayısı 11 milyona yaklaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu bu yılın sonu itibariyle veri tabanında 3 yıllık iş kazası yaşanmayan işyerlerini belirleyecek. Başvuruya gerek kalmadan koşulları yerine getiren işyerlerine 1 Ocak'tan itibaren teşvik verilecek. Bakan Selçuk, "Son üç yılda iş kazası meydana gelmeyen, 10'dan fazla çalışanı olan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; çalışan başına ödenmekte olan işsizlik sigorta prim oranının (yüzde 2'den yüzde 1'e) yüzde 50 azaltılmasıyla ilgili desteğimiz 1 Ocak'ta uygulanacak" dedi.
 
İŞSİZLİK PRİMİNE İNDİRİM YOLDA
Gelecek yıl teşvikten yararlanmaya başlayacak olan işveren, 2021 sonuna kadar işsizlik priminden indirimli yararlanacak. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarıyla sözleşme yapmamış olan işverenler teşvikten faydalanamayacak. Teşvik sürecinde koşullardan biri ortadan kalkarsa yeniden yararlanmak için başvuru zorunlu olacak. Teşvik tutarı Kurum'a bildirilen prim gün sayısı üzerinden belirlenecek. Prime esas kazancın yüzde 1'i tutarında işsizlik sigortası prim teşviki uygulanacak. (Yeni Asır)