İşçiler dışarıda patron içeride ağlıyor

Coşkunöz Holding'e bağlı iki otomotiv yan sanayi fabrikası işçilerini işyeri önünde 3 gündür devam eden eylemleri sürüyor.

İşçiler dışarıda patron içeride ağlıyor
18 Mayıs 2015 Pazartesi 16:33 tarihinde eklendi.
Coşkunöz Holding'e bağlı iki otomotiv yan sanayi fabrikası işçilerini işyeri önünde 3 gündür devam eden eylemleri sürüyor. Fabrika önündeki bekleyişlerini sürdüren işçiler adına konuşan Helim Gökdemir, sabah erken saatlerde Coşkunöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney ile görüştüklerini ve bu görüşmede Yöney’in ağladığını öne sürdü ve "O burada, bizim ailemiz dışarıda ağlıyor. Oya Yöney, kalender bir babanın, kalender kızı. Ancak bize bugüne kadar kalenderlik yapmadı. Yalnız kaldığını düşünüyoruz" dedi.
 
İşçiler olarak yıllardır taleplerini yönetime ilettiklerini anlatan Gökdemir, "Biz fazladan bir şey istemedik. Bir sendikada iki sözleşmenin olmayacağını, aynı kardeşlerin, aynı eşit hakları alması gerektiğini söyledik. Taleplerimizi dikkate almadılar" diye konuştu.
 
 
Yıllardır işçilere, enflasyonu, ülke ekonomisinin durumunu bahane ettiklerini öne süren Gökdemir, "Biz de sıkıntılarımızı sineye çektik. Ancak bugün herkes bitik durumda. Ay sonunu bırakın, ayın ortasını getiremiyoruz. Artık işçinin canı boğazına geldi. Bize hep yasa şöyle, tüzük böyle diyorlarAma aç tavuk buğday ambarını bile delermiş. İşverenimizle görüştük. İşverenin kendilerine, şirketin zor durumda olduğunu, işbaşı yapmamamız gerektiğini, bir ay sonra iyileştirme yapabileceklerini söylediler. Ancak bu durum artık işverenimizden ve bizden çıktı. Artık MESS, Türk Metal Sendikası ve devlet bizi görmezlikten gelmesinler. Meydanlarda nutuk atmakla olmuyor. Bugün cebimde 100 TL param yok. 13 yıldır buradayım. Cirolar katlandı ihracat katlandı ama biz fakirlik ve yoksulluğun altında yaşıyoruz" dedi. 

DHA